Punts del govern al Ple de novembre: nova dedicació exclusiva, Consorci de la Unió i eliminació del director de seguretat

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El Ple ordinari del novembre ha tingut diversos punts de govern, entre ells un nou canvi retributiu perquè la tinenta d’alcaldia de Cultura, Educació, Esports i Joventut, Esther Madrona, passi a tenir una dedicació exclusiva. També ha incorporat, entre d’altres, una modificació pressupostària que afecta a inversions importants i el nomenament dels representants polítics d’aquest mandat al Consorci Local Ajuntament - la Unió Santcugatenca. A continuació, els principals punts de govern. També pots consultar les mocions debatudes i la contracrònica de la sessió plenària.

Esther Madrona, dedicació exclusiva

La tinenta d’alcaldia de Cultura, Educació, Esports i Joventut, Esther Madrona, que tenia una dedicació parcial del 60% (35.000 euros bruts a l’any) ha passat a tenir una dedicació exclusiva amb una retribució de 57.976,36 euros bruts a l’any. D’aquesta manera, 10 polítics del govern tenen dedicació exclusiva i tres parcials (amb diferent percentatge de dedicació). Això suposa una despesa anual de 670.549,21 euros bruts anuals, el que suposa un increment d’un 28,52% respecte al govern anterior. Els tres partits del govern han votat a favor del canvi de dedicació de Madrona, Junts s’ha abstingut i Ciutadans ha votat a favor. Bona part del debat s’ha centrat en l’increment de despesa.

Canvi en les fonts de finançament d’inversions

El govern municipal ha explicat que per tal de justificar les subvencions atorgades per la Diputació de Barcelona per a l’exercici del 2019, l’Ajuntament comptabilitzarà els 618.769,19 euros gastats en inversions en parcs i jardins, en la renovació de marquesines i elements de mobilitat i en el subministrament d’arbrat viari com a part de la subvenció eliminant-ho de l’endeutament i d’altres fonts d’ingressos.

Una modificació pressupostària que afecta al Complex Esportiu de Mira-sol, al Pla de Barri del Monestir-Sant Francesc i al bosc de Volpelleres, entre d’altres

Els tres partits de govern han votat a favor de la vintena modificació pressupostària de l’exercici, Junts s’ha abstingut i Ciutadans ha votat en contra. Els canvis més substantius són la reducció del pressupost per a la gespa artificial a les pistes de Sant Francesc en 67.104,15 euros en benefici de millores en equipaments esportius, la rebaixa de 785.412,54 euros en el Complex Esportiu de Mira-sol en benefici del futur nou pavelló de la Guinardera i de 90.000 més també del Complex en benefici d’actuacions a les instal·lacions esportives. També s’ha eliminat la partida de 100.000 euros per a la construcció del centre d’acolliment d’animals en benefici de la partida de subministraments i compres, s’han agafat 618.769,19 euros de préstecs i romanents per fer expropiacions, s’han eliminat els 357.544,60 euros per al bosc de Volpelleres, els 700.000 per al barri del Monestir i els 575.799,82 per a l’avinguda Cerdanyola provinents de l’AMB. Aquest canvi està marcat per les noves expropiacions obligades per llei. No s’eliminen les partides, segons el govern, per conservar-les i poder-les dotar en un futur.

Nomenament dels representants polítics al consorci de la Unió

Els tres partits de govern han donat suport al nomenament dels representants polítics per al Consorci Local Ajuntament - la Unió Santcugatenca, l’espai de treball conjunt de l’entitat i l’administració per a la construcció i posterior gestió del nou edifici de la Unió, que ja té nou calendari. Hi haurà un representant de cada grup municipal al govern i un de l’oposició, que aquesta vegada només serà d’un partit mentre al mandat anterior n’hi havia de dos que es partien l’assistència. Són: Francesc Duch (ERC-MES), Pilar Gorina (PSC), Núria Gibert (CUP-PC) i Josep Maria Vallès (Junts per Sant Cugat). Junts s’ha abstingut i Ciutadans ha votat en contra criticant que no se’ls hagi reservat una plaça al consorci.

Vist i plau provisional a la modificació urbanística entre el passeig Olabarria, Can Picanyol i la via dels Ferrocarrils

Tots els grups han votat a favor de l’aprovació provisional –la inicial es va fer al desembre de l’any passat– d’una modificació del Pla General Metropolità (PGM) que pretén fer diversos ajustos al voltant del passeig Olabarria, Can Picanyol i la via dels Ferrocarrils: ajustar el traçat de la reserva viària, redefinir les alineacions del passeig, modificar l’amplada dels vials i transcriure el document a una escala superior. Faltarà el vist i plau de la comissió d’urbanisme de Barcelona.

No es farà el centre d’aigües termals al carrer Guadalajara

Tots els grups han acceptat el desistiment de la tramitació del pla especial que permetria fer un equipament per a aigües termals al carrer Guadalajara, 16. Es tracta d’un projecte d’una empresa privada que es va paralitzar al 2012 a causa de la crisi. Es tractava d’un equipament de 8.000 metres quadrats amb circuit termal i 66 llits.

S’elimina la figura de director de seguretat

El govern i Ciutadans han votat a favor de l’eliminació de la plaça de director de seguretat, creada durant el mandat anterior. Segons el govern, les seves tasques es redistribuiran entre la regidoria i el cap de la policia. Junts ha votat en contra tot dient que era una figura útil davant l’increment dels robatoris i demanant que es concreti millor quines tasques assumirà el regidor i quines la Policia Local.

Sant Cugat se suma al manifest unitari pel 25N

El Ple de novembre ha servit perquè l’Ajuntament se sumi al manifest del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones impulsat per la Generalitat, les quatre diputacions, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis. “Ens hem alçat amb el crit de sororitat "jo sí que et crec, germana" perquè no hi ha cap altra resposta possible front aquest greu atac contra els Drets Humansˮ, diu l’escrit, “una agressió sexual a una dona no és un fet puntual, sinó una expressió més de l'estructura patriarcal, una agressió contra totes nosaltres, contra totes les donesˮ. El manifest reconeix la lluita dels moviments feministes i de les dones supervivents.

Manifest pels drets dels infantis i els adolescents de Catalunya

El Ple de novembre també ha donat suport al manifest escrit pel Consell Nacional d’Infants i d’Adolescents de Catalunya en motiu del dia dels drets dels infants, 20 de novembre. En aquest escrit els infants demanen accions en favor de la igualtat de gènere, per la salut i el benestar, per una educació de qualitat, per l’acció climàtica i per tenir ciutats i comunitats més sostenibles, seguint els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030.

Solidaritat amb les víctimes de les riuades i aiguats de l’octubre

Al Ple també s’ha fet lectura d’un escrit institucional per solidaritzar-se amb les víctimes de les riuades i els aiguats de l’octubre a Catalunya.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article