Punts del govern al Ple de setembre: manteniment del clavegueram, compte general i pobresa energètica

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El Ple ordinari d’inici de curs ha tingut punts de tràmit pel que fa a les propostes del govern. Entre d’altres s’ha aprovat el compte general del 2018 i s’ha iniciat el tràmit per al concurs de manteniment del clavegueram. A continuació, els principals punts de govern. També pots consultar les mocions debatudes i la contracrònica de la sessió plenària.

Carmela Fortuny renuncia al sou de regidora per cobrar de la Diputació

En forma de dació de compte, la portaveu de Junts per Sant Cugat ha formalitzat la seva renúncia al sou de regidora per passar a cobrar com a vicepresidenta segona de la Diputació. En total, 93.672 euros bruts anuals. L’alcaldessa, que és la representant amb un salari més elevat provinent del pressupost municipal, en cobra 67.658,53.

Inici del tràmit per al concurs públic de manteniment del clavegueram

Tots els grups han votat a favor del punt que posa les bases per iniciar el concurs públic per al manteniment del clavegueram de la ciutat. El pressupost de licitació és de 2,056 milions (sense IVA) per una durada del contracte de tres anys i la possibilitat de prorrogar-lo durant dues anualitats.

Aprovat el compte general del 2018

El govern i el grup de Junts per Sant Cugat han votat a favor de l’aprovació del compte general del 2018, un document que incorpora la liquidació pressupostària i una anàlisi més àmplia incorporant el patrimoni i els deutes, entre d’altres. Paral·lelament s’ha donat compte que el grau de compliment del pressupost d’aquest any és correcte.

Aprovada l’eliminació del vial que havia de connectar Rius i Taulet amb l’avinguda Can Volpelleres

Tots els grups han votat a favor de l’aprovació provisional –serà definitiva quan obtingui el vist i plau de la Generalitat– de l’eliminació d’un vial que s’havia previst entre l’avinguda Rius i Taulet i l’avinguda Can Volpelleres i que hauria afectat a desenes de cases del barri de Sant Domènec. És un tràmit que va iniciar el govern anterior i que amb aquesta aprovació culmina el procés administratiu.

L’Ajuntament rebutja l’amenaça d’Endesa de tallar el subministrament elèctric a 158 famílies santcugatenques

Al Ple s’ha fet lectura d’una declaració institucional en què es demana a la Generalitat prendre el lideratge polític en la defensa dels drets energètics. S’exigeix defensar la Llei 24/2015, que Endesa ha anunciat que se saltarà en tallar la llum a persones vulnerables d’arreu del país –158 famílies a Sant Cugat– tot indicant que tenen deutes. També es demana condonar el deute i es demana a totes les administracions competents a utilitzar les vies sancionadores de manera contundent. Ciutadans ha dit que si fos una moció s’abstindria per estar en desacord amb algun dels punts.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article