Els punts del govern al Ple de maig: assessor per a Pere Soler, nou ROM i Pla Director de Música Clàssica

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

La sessió plenària de maig ha estat marcada per la desaparició de la figura del sotsdirector de districtes en beneifci de la creació de la plaça d'un assessor per a la tinença d'alcaldia d'Ocupació i Polítiques Comarcals, en mans de Pere Soler. Tot i que amb menys debat, també s'han tractat altres temes importants com l'aprovació definitiva del nou Reglament Orgànic Municipal així com la incorporació de diversos canvis al de Participació Ciutadana, entre d'altres. També pots consultar el desplegable amb les mocions debatudes al Ple així com la contracrònica.

Pere Soler tindrà assessor a la tinença d'alcaldia.

Encara no se sap qui serà però el Ple de maig ha servit per crear la plaça, amb els vots favorables del govern i les abstencions del PP i el regidor no adscrit, Dimitri Defranc. Aquest nou càrrec no suposarà un increment del cost per a l'erari públic ja que neix de la desaparició de la figura del sotsdirector de districtes, que fins el moment requeia en mans de Francesc Serra, però que ara s'ha ajuntat amb la cartera de Participació Ciutadana a nivell gerencial i s'encarregarà Marina Casals. La remuneració d'aquesta nova plaça és de 61.610,68 euros bruts anuals.

Nou articulat al Reglament de Participació Ciutadana i aprovació definitiva del Reglament Orgànic Municipal.

Després de mesos de revisió, el Reglament de Participació Ciutadana ja incorpora alguns dels canvis que ja s'havien aplicat però no quedaven recollits a l'articulat, com que els presidents dels Consells de Barri poden ser membres de l'oposició. Ja al Ple de febrer es va debatre l'assumpte i ara tots aquells canvis queden inclosos al redactat definitiu.

Així mateix, el Reglament Orgànic Municipal, que determina el funcionament del consistori. El document es va aprovat inicialment al gener i ha estat aprovat definitivament aquest mes després d'incorporar dues al·legacions de l'Oficina Antifrau que, segons el govern, no alteren substancialment el contingut. Queda, per tant, gairebé igual al document de l'aprovació inicial. El vot favorable de tots els grups, excepte les abstencions del PP i del regidor no adscrit, han permès aprovar el ROM, l'únic dels dos punts que s'havia de votar.

Es posa en narxa el consorci de l'Ajuntament i La Unió per licitar les obres.

El Ple de maig ha servit per nomenar els representants del consistori i de La Unió al consistori que conformen ambdós ens i que ha de servir per a la licitació de les obres de rehabilitació del teatre. Per part de l'Ajuntament participaran l'alcaldessa, la regidoria de cultura, els directors tècnics de cultura i economia així com Núria Gibert (CUP-PC) i Aldo Ciprian (Ciutadans) com a representants de l'oposició. Per part de La Unió, hi participarà el president de l'entitat i altres tres membres de la seva junta.

L'Ajuntament es fa càrrec del cost de l'obra, que es determinarà en un concurs públic, mentre, en cas de liquidació del consorci, la responsabilitat serà 85% a 15% a favor del consistori. El compromís del govern era tenir acabat l'equipament abans d'acabar el mandat però, segons la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, les obres s'allargaran dos anys i, per tant, ja s'acabaran en l'inici del següent mandat. Només el regidor no adscrit, Dimitri Defranc, ha votat en contra al·legant que no havia rebut la informació.

Es formalitza la cessió d'espais municipals als Diables i l'Agrupament Escola Berenguer el Gran.

Ambdues entitats ja fan ús dels locals que els ha cedit el consistori per al desenvolupament de les seves activitats. Els Diables al carrer Torrent d'en Xandri i l'Agrupament Escolta Berenguer el Gran al carrer de la Creu. Si bé, això s'havia de formalitzar en dues propostes de cessions d'ús que s'han aprovat amb els vots favorables de tots els grups municipals exceptuant l'abstenció de Ciutadans, que ha criticat que de vegades hi ha criteris polítics partidistes en la cessió dels espais, al Ple de maig. Es tracta d'una cessió gratuïta a 5 anys i renovables. En el cas de l'Agrupament, tenen la possibilitat de pernoctar.

S'aprova inicialment el Pla Director de Música Clàssica.

Tots els grups han donat suport a l'aprovació inicial del nou Pla Director de Música Clàssica. Es tracta d'un document encarregat al Patronat Musical d'Educació, la presentació oficial del qual es farà el dia 22 al Claustre del Monestir, que pretén situar Sant Cugat com a referent de la música clàssica amb el Teatre-Auditori, La Unió i l'Aula Magna com a principals equipaments. El text fa una anàlisi de la realitat existent per plantejar millores. El seu desenvolupament tinda un cost de 906.139€, amb un increment al 2018 quan es desenvoluparà una oficina gestora del pla.

Modificació pressupostària per als projectes dels pressupostos participatius.

Després que la modificació pressupostària del mes anterior inclogués un augment del cost de la reforma de l'estanyol de La Guinardera, tots els grups, exceptuant les abstencions de Ciutadans i del PP, han donat suport a una nova modificació que inclou la despesa d'execució de tota la resta de projectes aprovats en el marc dels pressupostos participatius d'àmbit municipal.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article