Els punts del govern al Ple de març: auditoria dels contractes del Cas Palau, defensa de Torre Negra i possible ampliació de la Boehringer

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

La sessió plenària de març ha estat marcada pel Ple extraordinari que l'ha precedit, forçat per CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA, per demanar una auditoria externa dels contractes amb les empreses que els acusats han citat en el marc del judici del Cas Palau. Tot i així, també s'han recollit altres punts com l'aprovació definitiva de la modificació urbanística que ha de permetre a la Boehringer Ingelheim ampliar les seves instal·lacions al Turó de Can Mates, la liquidació dels pressupostos de l'any passat i una modificació dels vigents així com una declaració conjunta de tots els grups polítics en defensa de Torre Negra. També pots consultar el desplegable amb les mocions debatudes al Ple així com la contracrònica.

S'aprova una auditoria dels contractes municipals amb les empreses citades al Cas Palau.

Com a punt únic del Ple extraordinari que ha precedit la sessió plenària corresponent al mes de març, tots els regidors han votat a favor de la realització d'una auditoria externa del procés de contractació pública de Ferrovial-Agroman SA per la construcció del PAV3 i altres obres, de Cintra Aparcamientos SA en estar vinculada a Ferrovial i de qualsevol contracte posterior al 1997 amb empreses que s'hagin citat en les declaracions dels acusats del Cas Palau que se celebra aquests dies. El Ple extraordinari ha estat convocat per l'alcadessa després que CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA l'obliguessin a fer-ho en reunir els regidors suficients per forçar la convocatòria. Desenvolupem aquest punt com a centre de la contracrònica del Ple.

Es posa nom a cinc carrers.

A Can Barata s'anomena un vial sense nom com a carrer del Moinés i al tocar de Can Cortés, el camí de Can Puig. El passatge esquerre de l'Ajuntament mirant-lo des de la plaça de la Vila passa a anomenar-se passatge de la Senyera, la part del parc de Can Vernet que queda al davant de la Zona Esportiva Municipal Jaume Tubau ara s'anomenaran Jardins del SantCu (coincidint amb el centenari d'aquesta entitat) i el tram del carrer Fuerteventura que da de la plaça de la Llaurada a la plaça de la Sembra passarà a tenir el nom d'avinguda de Can Cabasssa. Així mateix la plaça Pere Planes de La Floresta ara serà de Miquel Olivella. Són els trams indicats al mapa ajunt. El punt s'ha aprovat per unanimitat.

S'aprova definitivament l'estudi de detall de la Boehringer.

Al Ple de novembre es va aprovar inicialment una modificació de l'estudi de detall de la Boehringer Ingelheim com a pas urbanístic previ perquè l'empresa pugui ampliar les seves instal·lacions a Sant Cugat. Després d'haver estat en procés d'exposició pública i haver obtingut el vistiplau de la comissió d'urbanisme de la Generalitat de Catalunya, aquest document ha estat aprovat definitvament pel Ple municipal amb les úniques abstencions de la CUP-PC, Ciutadans i PP. Mou part del sostre previst per ubicar-lo allà on és possible ampliar el centre.

Liquidació dels pressupostos del 2016.

El Ple de març ha servit per fer dació de compte de la liquidació del pressupost de l'any passat marcada per una davallada dels ingressos per Impost de Béns Immobles (IBI) i per plusvàlues (7 milions menys que al 2015 en tot el paquet d'impostos directes) arran de la davallada de l'impost aprovada després d'una moció de Ciutadans. Respecte a l'any anterior, també hi ha una davallada de mig milió de les taxes i preus públics ja que al 2015 hi va haver les contribucions per la urbanització del sector de la Capella de Sant Joan a Mira-sol. En ingressos també hi ha hagut un augment de 2,7 milions en transferències corrents perquè la Generalitat ha reduït el deute de 2,2 a 0,9 milions mentre en transferències de capital s'han ingressat 2,4 milions menys a falta de rebre algunes subvencions de la Diputació i l'Àrea Metropolitana. L'absorció de la zona blava per part de Promusa ha significat deixar d'ingressar al voltant de mig milió d'euros.

Pel que fa a les despeses, estan marcades per la inversió que ha fet Promusa (amb una transferència de capital des de l'Ajuntament) per fer els edificis de Rius i Taulet així com l'augment de l'endeutament per donar compliment a les sentències del Turó de Can Mates i Adif. També ha augmentat en un milió la despesa de personal i en 3 les partides destinades a bens i serveis. A final del 2016 l'Ajuntament té un endeutament de 69,5 milions i un estalvi de més de 13 milions. Un cop aprovada la liquidació, elCugatenc farà un repàs al document íntegre per poder detallar encara més la situació econòmica del consistori. En els punts d'economia també s'ha revisat el temps de pagament a proveïdors que se situa dins del límit legal  i s'ha aprovat una modificació pressupostària que, entre d'altres, inclou les inversions per als habitatges de Rius i Taulet i més diners per al Patronat d'Educació.

Canvis a les parades del Mercat de Torreblanca.

A banda de dos transpassos, tots els grups excepte l'abstenció del PP han votat a favor de l'atorgament d'una parada a un nou comerciant, de tal manera que, del concurs en què es va treure a concurrència, continuen havent-ne set buides. Això està marcat per les limitacions en l'atorgament, ja que es preveu un nombre per cada tipus de comerç perquè no hi hagi un excés de cap sector.

Declaració de la Junta de Portaveus de Compromís polític amb la defensa de Torre Negra i rodalies.

Tots els grups polítics donen suport a un manifest que demostra la unitat d'acció en la defensa de l'entorn de Torre Negra 20 anys després de l'atac al Pi d'en Xandri davant dels diversos intents de contrucció per part, principalment, del propietari majoritari. Aquest punt ja es va avançar i reconèixer positivament en la conferència que el col·lectiu Pi d'en Xandri +20 va celebrar dijous al Club Muntanyenc. Els membres del col·lectiu han fet lectura de la declaració i també han demanat una millora de la gestió de l'espai tenint en compte els equipaments que hi ha a la zona i la mobilitat de cotxes i aparcaments perillosos per al medi ambient. Han animat, així mateix, eixamplar la visió cap a la via verda de Cerdanyola i a defensar tant Torre Negra com el Centre Direccional com zones singulars per ser planes obertes.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article