Punts del govern del Ple de març: Torre Negra, habitatges, Mas Gener i liquidació del pressupost

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El Ple de març ha estat marcat per diversos tràmits administratius rellevants que van de des noves ordenances de biciletes a Collerola i d'estalvi d'aigua, el requiriment a Foment per solucionar els problemes de sorolls de Mas Gener passant per l'inici d'un nou intent de protecció de Torre Negra. També s'ha liquidat el pressupost de l'any passat, entre d'altres. També pots consultar el debat de les mocions i la contracrònica de la sessió plenària.

Aprovada inicialment l'ordenança per regular les bicicletes al Parc Natural de Collserola.

Tots els grups a excepció de les abstencions de CUP-PC i ERC-MES han votat a favor de l'aprovació inicial de l'ordenança que ha de regular l'ús de bicicletes al Parc Natural de Collserola. Es tracta d'un document que es va començar a elaborar a través d'un procés de consulta pública iniciat al novembre i que ha de donar resposta a la sempre complicada combinació d'esport i entorn natural. La normativa ha de seguir fil per randa les recomanacions de l'Estratègia de regulació de l'Ús Públic 2016-20 del Consorci del Parc Natural i complir tres objectius bàsics: ajustar els recorreguts de la xarxa de camins existents, reduir el nombre de participants i limitar la quantitat d’activitats anuals. Tal com s'ha aprovat inicialment la proposta, a falta de rebre al·legacions que poden alterar-la, s'hi preveu que les bicicletes només puguin circular pels itineraris assenyalats (vies principals, pistes forestals i camins d'una amplada superior al tres metres) i tinguin l'accés tancat a corriols, rieres, camps a través i camins de menys de tres metres. Tampoc podran circular a més de 20 quilòmetres per hora i hauran de respectar els vianants. L'incompliment suposarà sancions d'entre 100 i 500 euros.

Requeriment a Foment per reduir els sorolls de Mas Gener.

Tots els grups han votat a favor del requeriment a la Direcció General de Carreteres per prendre mesures de reducció del soroll de l'AP-7 i la B-30 al seu pas pel barri de Mas Gener. Es tracta d'una reivindicació veïnal de dècades que va tornar a posar-se sobre la taula l'any passat i va aconseguir la implicació dels grups polítics amb peticions al govern i fent propostes als pressupostos. Segons el PP, la seva intermediació amb la Delegació del Govern ha estat clau perquè finalment Foment priotizi aquesta actuació. Si bé, per intentar garantir l'actuació, el Ple ha acabat fent el requeriment.

Aprovada inicialment la nova ordenança d'estalvi d'aigua.

Tots els grups a excepció de l'abstenció d'ICV-EUiA han votat a favor de l'aprovació inicial de la nova ordenança d'estalvi d'aigua, que obre pas a un periode d'exposició pública en què es podran rebre al·legacions. El procés va començar al novembre amb un procés de consulta pública i es marcaven fites com introduir els elements jurídics i tècnics sobre el tractament i l'estalvi. Tots han posat en valor la proposta.

Ampli suport a la tercera modificació del PGM per intentar protegir Torre Negra.

Tots els grups a excepció del PP (que ha votat en contra) i de Ciutadans (que s'ha abstingut) han votat a favor de l'aprovació provisional de la tercera modificació del Pla General Metropolità (PGM) a l'àmbit de Torre Negra per intentar protegir l'entorn. Aquest tràmit arriba després d'anys d'enfrontament als tribunals en què el propietari majoritari, Núñez i Navarro, ha aconseguit tombar els planejament per evitar la construcció que havia preperat el consistori. Aquesta proposta reconeix com a zones urbanes els equipaments que ja hi ha a l'àmbit mentre deixa la resta del sòl com a no urbanitzable. L'aprovació definitiva ha de tenir el vist i plau de la Generalitat.

Lligat amb aquesta mesura però com a grup independent el govern i el regidor no adscrit han votat a favor d'una altra modificació del PGM que permetrà construir 250 habitatges, 92 de protecció oficial de lloguer, a l'avinguda Pla del Vinyet. Es mou l'edificabilitat des de Can Cortés amb la voluntat de protegir l'entorn i, alhora, s'incorpora el reconeixement, via expropiació, d'una parcel·la de l'Eixample Sud on hi ha tres arbres monumentals. Ha portat lligat un ampli debat sobre la necessitat de fer una zona verda pública a l'Eixample.

Liquidat el pressupost del 2017.

En forma de dació de compte i quasi sense debat, el Ple ha conegut el balanç del govern després d'acabar l'exercici econòmic del 2017 amb, diuen, bons indicadors pel que fa a sostenibilitat. La petició de més recursos per a habitatge ha estat el gran punt comú de l'oposició.

Balanç del primer any del Registre Municipal de Grups d'Interès.

Tot just 5 entitats s'han sumat al registre voluntari, el que ha provocat crítiques d'ERC-MES al govern pel poc èxit. Per al govern, però, la responsabilitat és compartida.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article