Punts de govern al Ple d’abril: Sorea, Complex Esportiu de Mira-sol, Ragull Centre i Pla Local de Joventut

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual (arxiu)

El Ple ordinari d’abril ha tingut 19 punts de govern. A continuació fem un recull dels principals afers tractats en la sessió plenària, amb temes com l’abastament d’aigua, el conveni per al Complex Esportiu de Mira-sol, l’acord amb Ferrer per fer el Ragull Centre i l’aprovació definitiva del Pla Local de Joventut, entre d’altres. També pots llegir les mocions debatudes i la contracrònica de la sessió plenària.

Canvi als preus públics del Museu

Tots els grups han votat a favor d’una modificació dels preus públics del Museu municipal, que afecta a les visites guiades, la guia turística i alguns productes de la botiga com les gomes d’esborrar. Són canvis menors que pots consultar íntegrament aquí.

Modificació a la instrucció sobre la caixa fixa

Tots els grups han votat a favor de modificar la instrucció reguladora de les bestretes de caixa fixa, que serveix per fer front a petites despeses ja siguin periòdiques o amb contractes menors, un document aprovat al febrer del 2019 i que ara es modifica per incorporar l’EPEL Cugat.cat així com per esclarir i ampliar alguns dels punts. Pots consultar el document íntegre aquí.

Modificació del contracte de manteniment dels ascensors dels edificis públics

Tots els grups han votat a favor de l’aprovació per segon mes consecutiu d’una modificació del contracte de manteniment d’ascensors, aquesta vegada en prop de 770 euros per l’elevador dels Cinemes Sant Cugat. El mes passat ja es va modificar en 1.428 euros pels ascensors de la Unió. El contracte està en mans de l’empresa Orona SCL.

Sorea manté el servei d’abastament d’aigua de forma transitòria durant un temps màxim d’un any

Els tres grups de govern i Ciutadans han votat a favor que Sorea segueixi prestant el servei d’abastament d’aigua de forma transitòria durant un màxim d’un any mentre l’Àrea Metropolitana no assumeixi la competència del servei. Una sentència emesa la tardor passada provoca que la municipalització no depengui de l’Ajuntament i hagi de decidir l’AMB. Junts per Sant Cuga tha optat per l’abstenció tot argumentant que no s’ha creat cap comissió d’estudi ni s’ha obert el debat social. Ciutadans s’ha mostrat crític amb una municipalització que, diuen, no funciona a cap dels llocs on s’ha aplicar.

Pròrroga d’un any al contracte de recollida de residus i neteja viària

Tots els grups han votat a favor d’una pròrroga d'un any del contracte amb Valoriza per la neteja de la via pública i recollida de residus.

Inici de la licitació per al transport adaptat

Tots els grups han votat a favor de l’inici del tràmit per licitar i contractar el servei de transport adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, hores d’ara en mans d’Autocares CER SA fora de contracte a l’espera de la licitació. Es preveu una licitació per 2,2 milions d’euros per vuit anys i amb la possibles prorrogues de fins a dos anys.

Conveni amb el Departament d’Educació per al Complex Esportiu de Mira-sol

Junts per Sant Cugat, ERC-MES, PSC i CUP-PC han votat a favor del conveni entre l’Ajuntament i el Departament d’Educació que ha de servir per delimitar les parcel·les i la col·locació de tanques entre l’Institut-Escola Catalunya i el Complex Esportiu de Mira-sol. Aquest és un pas important per poder avançar en la construcció de la primera fase del Complex, que incorpora el complex aquàtic i els vestidors. La segona fase preveu la construcció de l’espai d’activitat física i del bar. Totes dues estan valorades en 6,2 milions d’euros. Més endavant es faria la fase 3, que preveu una pista coberta (compartida amb l’institut-escola), un camp de futbol 7 i nous vestidors. Ciutadans ha optat per l’abtenció.

El conveni permet que l’escola tingui accés a la futura pista poliesportiva triple. El Departament accepta els canvis dels límits i l’Ajuntament assumeix totes les despeses del tancament provisional i definitiu. Aquest document s’havia d’aprovar per culminar el tràmit urbanístic, ja que tot i l’aprovació de la modificació urbanística, la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona va demanar la incorporació del conveni a l’expedient. Per això, al punt següent els mateixos grups han votat a favor de l’aprovació del text refós de la modificació urbanística incorporant el conveni, que pots veure complet aquí.

El tinent d’alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha dit que es preveu aprovar el projecte arquitectònic entre juny i juliol amb la voluntat d’iniciar les obres d’aquí un any i poder-les culminar a l’estiu del 2023.

Aprovació d’un text refós per la instal·lació d’un concessionari a la carretera de Rubí

Tots els grups han votat a favor han votat a favor d’un text refós d’una modificació urbanística que ha de permetre instal·lar un concessionari, taller i magatzem a la carretera de Rubí, a l’àmbit de Can Mates - Carretera de Vallvidrera. Aquest punt ja va passar pel Ple al juliol del 2020, quan es va fer l’aprovació provisional. La Comissió Territorial d’Urbanisme ha demanat incorporar un text refós perquè les superfícies subterrànies també computin com a activitat.

Conveni amb la farmacèutica Ferrer per fer el Ragull Centre

Només els tres grups de govern han votat a favor del conveni entre l’Ajuntament i la farmacèutica Ferrer per a la creació de la centralitat Ragull Centre al final del polígon de Can Magí. La proposta va ser presentada la setmana passada pel govern en una roda de premsa, en què van explicar que permetria la implementació 72 habitatges públics. El conveni és el primer pas d’una modificació urbanística que no es podrà culminar fins el 2023. Pots veure el conveni íntegrament aquí. Junts i Ciutadans han criticat que l’operació suposa un canvi en el model de ciutat i una mossegada a un polígon industrial. Desenvolupem més a fons aquest afer en la contracrònica de la sessió plenària.

Dacions de compte de sentències

El govern ha donat compte de diverses sentències a la sessió plenària d’abril. La primera fa referència a la modificació urbanística realitzada el mandat passat amb efecte sobre sis àrees del municipi. Aquesta decisió va ser recorreguda per l’oposició i diverses entitats, a més d’empreses, i finalment va donar la raó parcialment als denunciants. El tinent d’alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, diu que caldrà fer una nova modificació urbanística per a les zones verdes de Valldoreix. L’altra sentència de la qual s’ha anunciat la resolució és una referent a una modificació urbanística recorreguda per un veí de Can Barata que finalment ha refermat l’actuació de l’Ajuntament.

Nou reglament del Consell de Joves

Tots els grups han votat a favor de l’aprovació inicial del nou reglament del Consell de Joves 13/17 de l’Ajuntament. El document preveu canvis com ara que la vigència dels representant sigui de dos cursos o que la participació s’obri a entitats i joves a títol individual i no només a representants dels instituts. El nou model s’iniciarà al curs vinent. La proposta neix d’un debat fet en el marc del Consell 13/16. Pots veure-la íntegrament aquí.

Aprovació definitiva del Pla Local de Joventut

ERC-MES, PSC, CUP-PC i Ciutadans han votat a favor de l’aprovació definitiva del Pla Local de Joventut, després d’haver incorporat algunes de les al·legacions de Junts per Sant Cugat en el període d’exposició pública, algunes com a introducció però sense fitxa pròpia. El Pla, que es va aprovar inicialment al novembre, va destinat a persones d’entre 12 i 19 anys amb una despesa total de 2,4 milions d’euros, amb algunes mesures compartides amb altres àrees. Té cinc eixos: oci, cohesió social i relacions saludables; feminisme i igualtat; formació i transició al món laboral; esperit i pensament crític, i participació i comunicació. Junts ha optat per l’abstenció tot dient que cal anar més enllà i incorporar algunes accions que no depenen només de l’àrea de Joventut.

Baixa del tipus d’interès del préstec per la reforma del Mercat Vell

Tots els grups han votat a favor de la proposta de donar conformitat a la rebaixa del tipus d’interès del préstec per la reforma del Mercat Vell, del qual l’Ajuntament era avalador. Es rebaixa fins el 2%.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article