Punts de govern al Ple de febrer: zones verdes, Estratègia Catalana de la Bicicleta i PDU metropolità

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El Ple ordinari de febrer ha tingut diversos punts de govern, entre els quals han destacat les propostes municipals a l’avanç del Pla Director Urbanístic (PDU) que ha de substituir el Pla General Metropolità (PGM). A continuació, els principals punts de govern. També pots consultar les mocions debatudes i la contracrònica de la sessió plenària.

Representants al Consell de Mobilitat de l’Àrea Metropolitana

El govern i Junts per Sant Cugat han votat a favor de nomenar el regidor de Mobilitat, José Gallardo, com a representant municipal al Consell de Mobilitat de l’AMB. El seu suplent serà Albert Muratet, cap de servei.

Modificació dels preus de les deixalleries municipals

Tots els grups han votat a favor de la proposta de canviar el preu per tona dels residus que es llencen a les deixalleries municipals. Es manté el topall perquè els particulars no hagin de pagar a no ser que llencin una gran quantitat de residus. Els nous preus, que pots consultar aquí, s’han implementat pel cost del transport i per igualar-se a la resta de deixalleries de l’entorn, evitant així una competició entre municipis.

Declarada d’utilitat pública l’obra per fer un col·lectors de clavegueram entre el carrer Diputació i el carrer Pearson de la Floresta

Tots els grups han votat a favor de la declaració d’utilitat pública de l’execució de la memòria tècnica del desviament dels col·lectors de clavegueram entre el carrer Diputació i el carrer Pearson a la Floresta, permetent així iniciar un expedient expropiatori per un valor de 22.235,10 euros per fer l’actuació.

Exclosa una empresa de la licitació per al servei de manteniment del clavegueram i la construcció d’escomeses

Tots els grups han votat a favor de l’exclusió de l’empresa Construcciones Fertres del concurs públic per al manteniment del clavegueram i la construcció d’escomeses a la xarxa per haver presentat fora de termini un dels sobres.

Adjudicat el contracte per al manteniment de les zones verdes

Tots els grups han votat a favor de l’adjudicació del contracte per al manteniment de les zones verdes municipals per als propers quatre anys. El primer lot, referent a les zones verdes del centre, ha estat guanyat per l’empresa Ambitec Servicios Ambientales amb un cost de 4,1 milions. El segon, del sud del municipi, per Ferrovial Servicios, per 3,4 milions. El tercer, del nord del municipi, per Jardineria el Cedre, per 3 milions. El darrer lot, limitat a empreses d’inclusió i referent als patis d’alguns equipaments municipals i a les jardineres, ha estat guanyat per la Fundació per a la Inclusió Laboral Àuria per 318.000 euros.

L’Ajuntament s’adhereix a l’Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025

Tots els grups han votat a favor de l’adhesió a l’Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025 impulsada pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per fomentar l’ús de la bicicleta. Albert Muratet, cap de servei de Mobilitat, en serà el coordinador tècnic en representació de l’Ajuntament. Segons el govern és mostra de compromís que més endavant s’haurà de traduir en accions concretes per fomentar l’ús de la bicicleta a la ciutat. Ciutadans ha demanat que no es concebi la bicicleta com una substituta del cotxe tenint en compte la distància dels trajectes i ha dit que si la mesura no s’acompanya de subvencions pot quedar en paper mullat.

Propostes municipals al Pla Director Urbanístic metropolità

El govern i Junts per Sant Cugat (Ciutadans s’ha abstingut) han votat a favor de les propostes de l’Ajuntament en l’avançament del tràmit per fer el Pla Director Urbanístic (PDU) metropolità, que succeirà el Pla General Metropolità (PGM). L’Ajuntament demana que es tingui en compte Sant Cugat com a nova centralitat de la regió metropolitana, que es potenciï l’activitat econòmica a l’entorn de l’AP-7 i la B-30, que es garanteixi la connectivitat verda, que l’Àrea Metropolitana sufragui part de les expropiacions de zones verdes, la relació amb el parc agroforestal, el manteniment de les mesures en benefici de l’habitatge de protecció oficial, la ubicació i la regulació dels equipaments, que es tinguin en compte les aportacions al PDU del Centre Direccional i que es revisi el planejament vigent de Torre Negra i Can Marcet ja que no s’ha tingut en compte, entre d’altres. L’avenç informatiu és el pas previ a l’aprovació inicial.

Aprovació provisional de la modificació del planejament a Can Trabal

Tots els grups han votat a favor de l’aprovació provisional de la modificació del planejament a Can Trabal iniciada al mandat anterior, al maig del 2018. Es tracta d’una proposta per eliminar alguns vials i reduir el nombre de documentació que recull la informació del planejament vigent. L’objectiu és que gradualment a tot el municipi hi hagi un únic document que reculli el planejament vigent i així agilitzar els tràmits derivats.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article