Ramón Espadaler: "No demanarem perdó per aquells que han marxat"

Foto: Patricia Cirera

Ahir dia 18 va tenir lloc la Comissió Executiva Comarcal, presidida per Ramón Espadaler, Secretari General d'Unió Democràtica de Catalunya. També es va aprofitar per presentar els candidats comarcals per les eleccions del proper 20 de desembre. Anaïs Sánchez és la candidata número 16, Queralt Puig la número 6 i Joaquim Ferran el número 26. Aquests dos últims, però, no van assistir. La roda de premsa sí que va comptar amb la presència també del vicesecretari d’Unió Toni Font i el president del partit Xavier Cortés.

Espadaler va parlar sobre la situació actual del partit, com encara les eleccions de desembre i com afronta el partit el fet que no tingui representació al ple municipal de Sant Cugat, així com el pas de les regidores Cristina Paraira i Esther Salat a Convergència.

Espadaler qualifica de preocupant la situació actual de Catalunya donat que no hi ha consens per escollir president i que encara el govern està en funcions. Afirma que: “La política es fa dialogant”. “Sense renunciar a l’europeisme ni a l’europeitat i fent les coses amb seguretat jurídica”, afegeix.

Entre les qüestions mencionades anteriorment, Xavier Cortés va voler fer referència a la moció presentada per PSC i ICV-EUiA al ple de dilluns per deixar de subvencionar les escoles concertades que segreguin per sexe. “Unió democràtica de Catalunya defensa les subvencions a les escoles concertades, sense excepció”, explica Cortés.

Arran del pas de Paraira i Salat a Convergència, Espadaler va comentar que: “Han marxat unes persones, ho respectem. Tot que no ho compartim tots els d’Unió”. En aquest mateix sentit afirma que: “Qui s’ha mogut és Convergència Democràtica de Catalunya, nosaltres estem on estàvem. No demanarem perdó per aquells que han marxat”. “Convergència i ERC està agafant el camí de la CUP, nosaltres ens reafirmem cada dia més”, assegura Espadaler. Respecte a les eleccions del 20D, Espadaler afirma que: “Les encarem amb empenta, són unes eleccions complicades, ho són per tot el conjunt del país. Tindran un eix central en la relació Catalunya-Espanya”.

Notícies relacionades