Volpelleres Viu i els veïns preocupats pel CRAE Lledoners centren l’Audiència pública

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Ja ho van advertir després de reunir-se amb el govern i han complit la seva promesa. El col·lectiu Volpelleres Viu ha acudit a l’Audiència pública d’abril per demanar un cop més la requalificació de la pastilla de terreny prevista com a equipaments al nord del bosc de Volpelleres. Es tracta d’un espai de més de 10.000 metres quadrats on abans no hi havia arbres però ara la vegetació és clara protagonista. És per això que Sara Coe com a representant del col·lectiu ha demanat un equilibri entre les necessitats de la ciutat i la natura.

El govern, però, no ha acceptat immediatament la requalificació sinó que ha emplaçat els activistes a seguir amb el diàleg que havien iniciat setmanes abans. L’alcaldessa, Mercè Conesa, explica que és un debat complex i que el consistori no es pot permetre adquirir una parcel·la privada prevista com a residencial per fer equipaments ja que “costaria molts diners”. Tot i que Volpelleres Viu ja no ha fet referència al nou institut Leonardo da Vinci, d’on va sortir el problema, la regidora d’Educació, Esther Salat, ha reivindicat la dificultat d’un tràmit urbanístic com aquest. Davant la preocupació veïnal explica que es realitza un estudi ambiental per veure quina seria l’afectació de fer un equipament a la pastilla del nord del bosc. Així mateix ha reivindicat que el consistori “ha estat capdavanter en la defensa del medi ambient”.

360 signatures demanant seguretat a Les Planes

Un veí de Les Planes ha entregat a l’alcaldessa 360 signatures de veïns del barri demanant millores de seguretat al barri davant problemes que consideren que principalment provenen d’usuaris i exusuaris del centre de menors (CRAE) Lledoners, ubicat a Can Cortés. Demanen més presència policial, una anàlisi de la situació del centre, accions conjuntes de Barcelona i Sant Cugat així com demanar a Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) una millora de la vigilància a l’estació.

Cristina Paraira, com a tinenta d’alcalde de Seguretat Ciutadana, ha dit que l’augment de denúncies és gairebé inapreciable des de l’any anterior i per això anima els veïns a denunciar. Tot i així, explica que s’ha creat una unitat específica amb la Guàrdia Urbana de Barcelona, que ja s’han fet reunions amb la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) per tractar l’assumpte del CRAE i demanaran una reunió amb representants d’FGC. Alhora, el president del Consell de Barri de Les Planes, Joan Puigdomènech, avisa que en el Consell que se celebrarà dijous a les vuit del vespre es tractarà aquest tema.

Suports a mocions

A l’Audiència també ha intervingut Eduardo Martínez, santcugatenc d’origen veneçolà, per explicar la seva versió del conflicte polític que actualment viu el seu país natal. Ho ha fet perquè el PP presentava una moció, que finalment ha estat aprovada, en què demanava l’alliberament del líder opositor Leopoldo López, per a una banda pres polític i per a l’altra colpista al darrere de les mobilitzacions que van cremar un ministeri i van causar la mort de desenes de persones.

També Hora Bruixa, Arran i La Xesca han aprofitat l’Audiència pública per donar suport a una moció presentada conjuntament per la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA per demanar la realització d’una Casa de la Dona, preferiblement a Can Quitèria. Si bé, en el moment de la seva intervenció ja s’havia rebutjat la proposta.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article