Castelló abandona el govern de l’EMD defenent la tasca de Puig com a president

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Les desavinences internes al govern de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix són el motiu esgrimit pel fins ara vocal de Medi Ambient i Sostenibilitat, Cultura, Gent Gran, Salut, Comerç i Promoció Econòmica, Joaquim Castelló, per abandonar la seva tasca de representació política. Si bé, ni el govern ni el vocal sortint expliquen els motius exactes que han provocat la decisió.

Castelló ja ha entregat la renúncia, que s’haurà de formalitzar en un Ple, alhora que el grup de PDECAT-Actuem haurà de buscar una persona per substituir-lo. El vocal entén que això pot trigar uns mesos i per això s’ofereix a ajudar el govern mentre s’oficialitza l’entrada del seu substitut. La informació ha estat donada en exclusiva divendres per la tarda per Cugat.cat i confirmada tant pel govern com per Castelló, que aprofita l’avinentesa per reivindicar Josep Puig, actualment de baixa, com el president de l’EMD de Valldoreix mentre recorda que Susana Herrada és presidenta accidental.

Els problemes del dia a dia als quals apel·la el vocal sortint van començar justament amb la baixa de Puig, a principis d’aquest any. Considera que la decisió ha arribat en el moment adequat, a mig any de les eleccions municipals, el que li ha de permetre prendre’s un temps de desconnexió política i també estudiar la possibilitat de sumar-se a algun altre projecte, cosa que de moment no ha valorat. Només repetiria a les llistes de PDECAT-Actuem si així li ho demana Puig: “Li ho dec, fèiem un bon tàndemˮ.

Castelló ja es va desvincular del PDECAT després de comprovar que tots els anys d’implicació, primer a Convergència –de la mà de Mercè Conesa i Marta Subirà, segons ell mateix reivindica–, no es van traduir en un suport de la junta del partit encapçalada per Eloi Rovira. El vocal recorda que va ser part implicada en la construcció del nou espai polític i lamenta que, un cop constituïda la formació a nivell local, no rebés “ni una trucadaˮ.

Davant la decisió i les possibles crítiques, el vocal sortint demana que se’l valori per la feina feta durant el seu temps de representant polític: “Qui tingui algun dubte que pregunti a tota la gent per qui he treballat per saber qui sócˮ. Aquest no ha estat l’únic canvi del mandat a l’EMD. Al juliol del 2016 Elena Degollada va substituir Xavier Gavaldà com a vocal del govern i al març del 2018 Anna Cano va substituir Susanna Casta, després d’uns mesos amb la cadira buida, com a vocal de Ciutadans.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article