El Club Esportiu Valldoreix recorda els seus 50 anys d’història al pregó de Festa Major

Foto: Jordi Pascual

Ja fa dies que se celebren actes inclosos al programa de Festa Major de Valldoreix però tot just aquest cap de setmana es concentra el nucli de la celebració. L’arrencada ha tingut en compte el Club Esportiu Valldoreix, que en guany compleix mig segle d’història des que l’Associació de Veïns i Propietaris de la Vila va decidir impulsar l’esport. El seu president, Joan Carles Pradell, ha estat l’encarregat de fer el pregó d’inici de la celebració d’enguany.

El president del club ha recordat figures clau de la història de l’entitat com Joaquim Lloveras, Eduardo Caballero, Llorenç Marlet, Eduard Recasens, Pere Malapeira, Joan Barba, Rosa Maria Anglada i Fernando Canalete. Ha posat en valor la tasca d’internacionalització de la vila que aconsegueix el club atraient i formant tennistes de primer nivell, el que “és un miracle” tenint en compte la població total de la vila.

S’imagina un futur verd, descentralitzat, de convivència, de coexistència de col·lectius diversos i de millora de l’urbanisme per al conjunt de Valldoreix. Per garantir un futur per al club, que reconeix que és difícil, demana a l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) un camp de futbol 11 i més treball conjunt dels partits amb representació i a l’Ajuntament més recursos perquè Valldoreix sigui una vila admirada arreu del món. De fet, abans de parlar del futur també ha fet un repàs a la vila del passat, aquella que tenia pocs espais de socialització i que explica el naixement i consolidació del club.

El president de l’EMD, Josep Puig, també ha posat en valor la tasca de l’entitat, que de fet ha estat la primera en ser pregonera de la Festa Major ja que sempre s’havien seleccionat persones a títol individual. A més, ha recordat que l’any vinent farà 100 anys de la creació l’Associació de Veïns i Propietaris que va fomentar la creació del Club Esportiu. L’alcaldessa, Mercè Conesa, per la seva banda, ha destacat el paper de les entitats esportives tant per la projecció de la ciutat arreu com per la riquesa que atorguen a la societat. “Ens sentim orgullosos perquè si Valldoreix progressa, Sant Cugat progressa”, explica.

En els dos dies grossos de Festa Major que encara queden per davant hi haurà mercadet, una mostra de creació d’escultures, els tornejos de pàdel i volei, missa major, trobada d’associacions veïnals, un torneig de Clash Royale, sardinada popular, concerts, la caminada popular, trobada castellera, holi fest i representacions de Teatre Espiral, entre d’altres. Totes les activitats les pots trobar al programa de Festa Major.

Notícies relacionades