Ciutadans torna a l’EMD

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La presidenta en funcions entrega la insígnia com a vocal a Cano. Foto: Jordi Pascual

Aquesta serà una contracrònica curta, com curta ha estat la sessió plenària en què Ciutadans ha recuperat la representació a l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix. Quatre mesos després de la renúncia de Susanna Casta, Anna Cano ha pres possessió com a nova vocal taronja. Ho ha fet apel·lant a la voluntat del seu partit “per resoldre els problemes quotidians de la ciutadania”, agraint la bona acollida i valorant el treball que va fer la seva predecessora, que s’ha mirat tot el Ple des del fons de la sala. Molt més a prop ha estat el seguici del seu partit encapçalat pel portaveu del grup municipal a l’Ajuntament Aldo Ciprian.

Ha promès el càrrec, l’Estatut i la Constitució, el que en la seva condició de vocal de Ciutadans no li ha suposat cap contradicció. Entre bambolines després li han bromejat els seus companys amb el “per imperatiu legal” que acompanya la majoria de jures de càrrec de vocals, regidors i diputats independentistes. Bon ensurt ens haguéssim emportat tots –sobretot el seu partit– si arriba a pronunciar aquestes tres paraules.

Però això de la Constitució i l’Estatut ho té més assumit del que sembla perquè, en la seva primera intervenció com a vocal fora de la presa de possessió, ha referenciat tots dos textos, i això que es parlava de crear la comissió que ha de redactar el reglament dels pressupostos participatius. Sembla ser que la carta magna i el text estatutari són indispensables per poder acabar fent el reglament dels pressupostos participatius, evidenciant que el seu partit fa gala de respectar l’ordenament jurídic de cap a peus.

Els companys de l’oposició l’han rebuda de bon grat, apel·lant al treball conjunt que van poder fer amb Casta, que segons Noël Climent (ERC-MES) va deixar el llistó molt alt. El desig dels dos vocals de la CUP-PC i de l’únic republicà és que es puguin apartar les diferències per actuar conjuntament i, quan no sigui possible, respectar-se mútuament. Bernat Gisbert (PDECAT-Demòcrates-Actuem) també li ha demanat treballar plegats tot i que Cano arriba amb el mandat molt avançat. La presidenta en funcions, Susana Herrada, vol trobar acords i, sobretot, que la nova vocal sigui una “una digna successora de Casta, que va fer una honesta tasca d’oposició”.

Després del caramel de l’arrencada, a Cano li toca posar-se a treballar al dia a dia de la política valldoreixenca tot i que ja n’ha tingut el primer tast quan les seves paraules sobre el reglament dels pressupostos participatius s’han vist soles enmig de les de la resta de l’oposició que, tot i votar a favor, ha aprofitat l’ocasió per reivindicar la posada en marxa de l’aturat Consell de la Vila.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article