El govern de Valldoreix, en minoria, cancel·la el Ple de debat del pressupost del 2019

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

La renúncia de Joaquim Castelló a la seva acta de vocal i la baixa del president Josep Puig deixen el govern de l’EMD de Valldoreix (PDECAT-Actuem) amb tres vocals mentre el conjunt de l’oposició en suma quatre. Tot i que en el Ple extraordinari per formalitzar la renúncia del vocal, que s’ha celebrat aquest dijous a la tarda, el govern ha iniciat el tràmit per incorporar la substituta de Castelló, Neus José Rodríguez, la seva presa de possessió no serà possible fins tenir el vist i plau de la Junta Electoral, el que retarda el tràmit fins entrat el mes de gener.

D’aquesta manera, el Ple extraordinari per al debat pressupostari, previst inicialment per al dimecres vinent, arribaria amb un govern en minoria i una oposició carregada de dubtes davant els comptes plantejats per la vocal d’Economia, Elena Degollada. El govern no tenia més remei, si volia començar l’any amb el pressupost aprovat, que seduir l’oposició per aconseguir, com a mínim, una abstenció que activaria el vot de qualitat de la presidenta accidental, Susana Herrada. Finalment, però, ha pres la decisió de cancel·lar la sessió plenària per manca d'acord amb l'oposició.

El pressupost proposat pel govern ascendeix a 9,49 milions d’euros i tenen les inversions com a element principal. Inclou 415.000 euros per arranjar i fer un pont d’accés a la zona esportiva de l’antic camp de futbol, 60.000 euros per a la rehabilitació del pont del camí de la salut i 35.000 euros per a actuacions a l’escola Ferran i Clua i l’escola bressol, entre d’altres. Quan va fer la proposta, encara sense cap indici de marxa de Castelló, tenia l’aprovació assegurada.

Tota l’oposició ha criticat la proposta. Xavier Humet, portaveu de la CUP-PC, va lamentar just després d’haver-se presentat la proposta del govern que no hi hagués cap partida reservada al trasllat de l’escola de música i, alhora, va dir que algunes inversions no pactades amb la resta de grups podien hipotecar el futur govern. De la mateixa manera es va expressar Noël Climent, portaveu d’ERC-MES, que va demanar un Pla d’Equipaments i un Pla d’Usos nascuts del debat entre totes les forces polítiques.

Aquesta setmana, Anna Cano, portaveu de Ciutadans, ha sumat el seu punt de vista al debat pressupostari. Des del punt de vista dels taronja cal que l’EMD destini més pressupost al que pugui fer –proposen un nou agent cívic, millores tecnològiques de control i prevenció i campanyes de sensibilització– en matèria de seguretat tot i no tenir-ne la competència. Demanen també augmentar les partides de paviment, voreres, clavegueram, il·luminació i poda a canvi de retallar els sous del govern i postposar la inversió de l’antic camp de futbol.

El Ple per formalitzar la marxa de Castelló s’ha produït sense cap votació i com a un pur tràmit per poder incorporar en un futur la nova vocal. Mentrestant, els tres vocals restants s’han repartit les àrees de Castelló: Comerç per a Degollada, Gent Gran i Serveis Socials per a Herrada i Cultura per a Bernat Gisbert. L’absència de Castelló, criticada per Climent, ha estat el fet més destacable. La presidenta accidental ha agraït la feina feta pel vocal sortint.

*ACTUALITZACIÓ: En la primera edició d'aquest article el govern encara no havia decidit cancel·lar el Ple i només s'informava del canvi puntual de la correlació de forces.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article