El govern de Valldoreix es compromet a reunir-se amb el veïnat de l’avinguda Baixador i amb l’equip redactor del projecte

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Associació de Veïns de l'avinguda Baixador

L’Associació de Veïns de l’avinguda Baixador ha aprofitat l’Audiència pública de gener, celebrada de forma telemàtica, per demanar al govern de l’EMD de Valldoreix que desbloquegi la situació del carrer presentant el projecte d’urbanització al veïnat, permetent l’atorgament de llicències i prenent mesures pal·liatives pel que fa a mobilitat. La vocal de Participació, Elena Degollada, els ha respost que treballen per aconseguir una reunió amb el veïnat i l’equip redactor del projecte.

Després que el TOT Sant Cugat publiqués una notícia en què l’alcaldessa, Mireia Ingla, deia que era l’EMD de Valldoreix qui havia de moure fitxa, Degollada ha negat la informació i ha dit que hi ha consens de les dues parts per tal de facilitar les reunions necessàries –se’n preveuen quatre–. La vocal ha reconegut, però, que hi ha temes pendents de consensuar i que per això caldrà fer diverses reunions. Degollada defensa que és important presentar el projecte i una aproximació de l’aportació econòmica que haurà de fer cada veí.

D’aquesta manera, el govern de l’EMD s’ha compromès a convocar la reunió i convidar el tinent d’alcaldia de Cohesió Territorial i Habitatge, Francesc Duch; ja que la redacció del projecte ha estat encarregada per l’Ajuntament. El president Josep Puig, però, ha contradit la seva companya de govern tot dient que el govern valldoreixenc segueix demanant al santcugatenc la convocatòria de la reunió.

En resposta a l’article del TOT, Puig ha dit que el projecte s’ha compartit amb els veïns perquè emana d’un procés participatiu que es va arribar a exposar a la Casa de la Vila. Si bé, el projecte executiu encara no és públic, només les línies apuntades pel veïnat en el procés de participació ciutadana. Per això ha dit que la presentació del document depèn de l’Ajuntament: “La voluntat política ha estat sempre però no vull convocar una reunió quan tenim coses per definir”.

Lluc Cahís i Jaume Sanmartí (ERC-MES) han demanat al govern valldoreixenc que convoqui la reunió. També han proposat que, encara que hi pugui haver algun canvi, mentre no se celebri la reunió es pugui facilitar el projecte al veïnat perquè se’l pugui mirar i acudir a la trobada amb coneixement de causa. A ulls dels republicans és una forma de desbloquejar la situació i no esperar a què totes les parts trobin la data per fer la reunió.

Petició de zones d’esbarjo per a gossos

L’Audiència pública del Ple de gener, celebrada aquest dijous per la tarda, també ha acollit diverses peticions veïnals per demanar un pipican o correcan a la vila així com una queixa d’una veïna per les persones que van amb els gossos deslligats als boscos limítrofs. Davant d’aquesta petició, el president Puig ha dit que s’estudiarà una possible ubicació i que es comunicarà la queixa dels gossos solts tot i el difícil control.

Petició de revisar l’aparcament per persones amb mobilitat reduïda de Can Cadena

Un veí també ha advertit el govern de la dificultat d’accés a la plaça d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda que hi ha a la zona comercial de Can Cadena i, per això, ha demanat un canvi d’ubicació. La vocal Susana Herrada ha reconegut que, especialment per l’incivisme de conductors que aparquen on no toca, la plaça és de difícil accés. També ha explicat que el projecte de reurbanització de la zona preveu un canvi d’ubicació de la plaça perquè sigui més accessible.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article