El govern de Valldoreix proposa un pressupost de 10 milions, ampliable amb 4,5 milions pel desbloqueig del romanent

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

10.071.531,87 euros és el pressupost que la vocal d’Economia, Elena Degollada, preveu per a l’EMD de Valldoreix per al 2021, segons ha explicat en Audiència pública aquest dijous per la tarda. Es tracta d’una xifra ampliable amb prop de 4,5 milions d’euros quan, via modificacions pressupostàries, s’incorpori el romanent de tresoreria desbloquejat gràcies a l’aixecament de les mesures de contenció per part del govern espanyol en el marc de la crisi de la COVID-19.

Però la xifra d’increment no està clara ja que hores d’ara l’EMD disposa, segons Degollada, de 3,5 milions acumulats al romanent, una xifra que pot créixer fins als 4,5 o aproximar-se als 5 milions amb el superàvit que preveu tenir al final de l’exercici. Tot això, diu la vocal, també depèn de la liquidació amb Sant Cugat en el marc del conveni econòmic. En qualsevol cas, explica, són diners que s’hauran d’incorporar via modificacions pressupostàries perquè, de partida, no es poden comptabilitzar com un nou ingrés.

On aniran aquests diners extra? Aquesta és la qüestió que és sobre la taula de Degollada i que dependrà de com avancen alguns projectes. Per exemple, preguntada per aquest mitjà, veu gairebé impossible destinar part d’aquest romanent desbloquejat per a la urbanització de l’avinguda Baixador o per a la millora urbana de la Colònia Montserrat ja que diu que són projectes que necessiten d’una tramitació llarga que difícilment podrà estar enllestida l’any 2021 –i a priori al 2022 els romanents es tornarien a bloquejar.

Com aquest, tampoc està clar que el romanent pugui sevir per pagar la urbanització del nou aparcament de Can Cadena, que està sotmès a la tramitació d’un pla especial que difícilment s’acabarà al 2021. Tampoc anirà a parar al projecte del nou edifici de l’Escola de Música –proposat al pressupost del 2018– tot i que, en base a una reunió mantinguda aquest dimecres amb l’escola, sí es destinarà una partida per fer el concurs d’idees previ a la licitació de la redacció del projecte.

Tenint en compte la capacitat inversora actual i els projectes que es podrien enllestir durant el 2021, Degollada ha presentat cinc projectes per a l’any vinent: la cobertura de l’espai tancat del Castell de Canals, avançar en el projecte d’enllumenat de Valldoreix, fer la xarxa de clavegueram i aigües pluvials del carrer Bord –d’acord amb el conveni amb la futura Santa Clara International School–, la construcció d’un pont per a vehicles i vianants al passeig Canari i la rehabilitació dels últims lavabos de l’escola Ferran i Clua.

El govern de l’EMD de Valldoreix presenta aquests números amb un endeutament quasi nul, ja que els únics préstecs pendents són de la diputació i no tenen cap tipus d’interès. Obre així el camí per fer l’aprovació inicial d’uns comptes que suposen prop de 800.000 euros que l’aprovat al desembre de 2019 (inicial) i gener del 2020 (definitiva) per a aquest any. Un cop es porti a Ple s’obrirà un període d’exposició pública abans de fer-ne l’aprovació definitiva.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article