El metge Jordi Jiménez reivindica el personal sanitari al pregó de la Festa Major de Valldoreix

Foto: Jordi Pascual

“Tots contribuïm cada dia a millorar la salut dels valldoreixencs”, ha reivindicat el pregoner de la Festa Major de Valldoreix en l’inici simbòlic de la celebració aquest divendres pel vespre a la Nau de Cultura. Jordi Jiménez, metge del CAP de Valldoreix, ha dirigit unes paraules a la ciutadania en nom de tot l’equip del centre sanitari tot reivindicant que és temps de cuidar-se i, alhora, reconeixent la feina dels seus companys amb un vídeo amb fotografies de tota la plantilla del CAP.

Jiménez ha evidenciat que la salut va molt més enllà dels centres sanitaris i que també passa per les farmàcies, el casal d’avis, les associacions veïnals i entitats com el Cau Amic. També ha tingut paraules per a totes les persones que l’han precedit cuidant de la salut dels valldoreixencs amb noms com Lourdes Majem i Lluís Masnou.

El metge de capçalera del CAP de Valldoreix, que ha acudit en substitució de la seva directora, que s’ha absentat per motius de salut, ha començat el pregó recordant la seva trajectòria a Valldoreix, des de la col·locació de la primera pedra del centre fins al temps que va ser director: “Em sento valldoreixenc d’adopció perquè he passat més temps aquí que a casa, el Casalet ha estat la meva segona cuina i he conegut la vila: el Monmany, el Puigmadrona, Collserola i les cases de molts pacients”. Ha dit que només li falta el pas de residir-hi però ha dit que amb el sou de metge és difícil aconseguir-ho.

Escollir un metge en representació del personal sanitari ha estat una forma de reconèixer la tasca feta pels professionals de la salut durant la pandèmia. Jiménez ha evidenciat que la Festa Major d’enguany és atípica però ha cridat a sortir més enfortits, aprenent a viure d’una manera més austera i fent front a la por, la soledat i la pobresa.

El pregó ha acabat amb el president Josep Puig cridant un “visca el CAP de Valldoreix” que ha estat respost per tot el públic assistent, que ha hagut d’adaptar-se a les mesures de seguretat i aforament d’una Nau de Cultura limitada pels protocols. L’acte s’havia previst a l’exterior però el risc de pluja ha obligat a traslladar-lo a l’interior. Entre el públic, polítics santcugatencs i valldoreixencs de totes les forces polítiques amb representació i també la consellera santcugatenca Àngels Ponsa.

A l’acte també hi ha acudit l’alcaldessa, Mireia Ingla, que ha dirigit unes paraules al públic per reconèixer la tasca del personal sanitari i la importància de l’atenció primària: “Necessitem un sistema públic al servei de tothom”. Ha cridat a tirar endavant tot i les circumstàncies, sent prudents i aplicant els protocols necessaris, posant d’exemple l’inici del curs escolar el dilluns passat.

Darrers dies de Festa Major

La Festa Major de Valldoreix va començar el passat 16 de setembre amb una programació condicionada per la COVID-19. El primer dels actes va ser la Missa Major, que es va celebrar amb l’absència dels representants de la CUP-PC i d’ERC-MES, aquests segons demanant que es tregui la litúrgia dels actes institucionals de la celebració. El dijous es va inaugurar a la Casa de la Vila l’exposició Gestos i mirades, del pintor Ferran Llagostera, que es pot visitar fins el 17 de novembre.

Un cop passat el pregó, la cantada d’Havaneres i la inauguració de la mostra d’art de l’Associació de Veïns i Propietaris que han marcat el divendres, la Festa Major s’allarga tot el cap de setmana amb diverses activitats al Club Esportiu Valldoreix: torneig de pàdel, de vòlei platja, el Rafa Nadal de tennis. Dissabte també se celebra una passejada popular i el concert de la Nit Jove a càrrec de les Pasquines. Els darrers actes seran diumenge amb l’espectacle familiar Què bèstia de Tortell Poltrona, el lliurament dels premis del concurs de cartells i la cloenda amb la Coral l’Harmonia i el Cor Jove Music’Al Cor. Pot veure la programació completa aquí.

Notícies relacionades