El veïnat de l’avinguda Baixador demana conèixer el projecte com a resposta a l’intercanvi de cartes entre l’Ajuntament i la Conselleria

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Associació de Veïns de l'avinguda Baixador

“Que se’ns presenti d’una vegada la redacció del projecte i s’estigui disposat a escoltar les esmenes dels veïns”, “que mentre l’obra no s’iniciï, s’implementin les solucions provisionals per fer des d’ara mateix la vida més agradable als veïns que conviuen amb la situació del carrer”, “que es constitueixi un òrgan d’arbitratge i coordinació entre l’EMD, l’Ajuntament i el veïnat per assegurar l’aprovació i inici d’obres durant el 2021” i “que es potenciï la recerca d’aportacions i subvencions addicionals que redueixin l’impacte del cost de l’obra en els veïns”.

L’Associació de Veïns de l’avinguda Baixador respon a l’intercanvi de cartes entre l’Ajuntament i el Departament de Territori i Sostenibilitat amb una petició per concretar allò que esperen com a mínim des que fa cinc anys es van enretirar les torres d’alta tensió que impedien urbanitzar el carrer. Com ja van explicar el mes passat, el manteniment del bloqueig del projecte d’urbanització suposa un greuge en comparació amb la resta del veïnat de la vila de Valldoreix i per això demanen a l’EMD i a l’Ajuntament que es posin les piles.

Aquesta vegada la reivindicació ha estat marcada per unes missives que han despertat un debat polític que s’escapa de la vessant purament urbanística. El diari El Món va publicar el dissabte passat l’intercanvi de cartes entre el Departament i l’Ajuntament, nascut arran de la petició de l’Associació de Veïns de l’avinguda Baixador perquè el conseller de Territori i Sostenibilitat i extinent d’alcaldia d’Urbanisme, Damià Calvet, esdevingués un àrbitre entre les parts implicades.

El veïnat va rebre la resposta el passat 30 d’octubre, amb una carta signada pel cap del gabinet del conseller, Xavier Reinaldos, que, després d’indicar que el conseller no és competent ni per fer d’àrbitre ni per aportar fons a un projecte municipal, els anima a treballar amb el grup municipal de Junts per Sant Cugat: “Em consta que també heu mantingut contactes amb ella [Carmela Fortuny] i altres membres del grup municipal de Junts per Sant Cugat, estic segur que aquesta és la via adequada per abordar aquesta actuació i aconseguir un acord que permeti la materialització d’aquesta actuació”. El cap del gabinet també indica que el grup municipal impulsa iniciatives polítiques per garantir l’execució de les obres i cercar alternatives de finançament.

L’alcaldessa, Mireia Ingla, va respondre el passat 9 de novembre amb una carta dirigida a Calvet. En aquesta carta lamenta que el Departament no hagi explicat al veïnat que la responsabilitat de tirar endavant el projecte d’urbanització és compartida de l’Ajuntament i l’EMD i també critica que el conseller no hagi contactat amb el govern municipal abans d’enviar la resposta.

Tot demanant-ne una rectificació, Ingla, en nom també dels portaveus del PSC i de la CUP-PC, companys de govern, critica el partidisme de la carta: “Tenim el convenciment que es tracta d’una errada del cap del gabinet del conseller i que un cop revisada la carta adreçada a l’associació de veïns convindreu amb nosaltres que una Conselleria no es pot adreçar en uns termes tan partidistes a les entitats i veïns i veïnes de Sant Cugat”.

Davant aquest intercanvi de parers, el president de l’associació, Sergi López, explica en una carta dirigida a l’alcaldessa, al conseller i al cap del gabinet, que la direcció de l’entitat veïnal no va filtrar la carta a cap mitjà. López defensa que s’ha parlat amb tots els partits, a l’espera de trobar-se amb el PSC i la CUP-PC a Sant Cugat. Qualifiquen la resposta del conseller de partidista però diuen que amb l’intercanvi de parers no es tracta el tema de fons: la urbanització del carrer.

Com que Ingla diu que hi ha un projecte de 5 milions d’euros sobre la taula, demanen veure’l: “Com que encara desconeixem el contingut del projecte redactat per BAC Engineering però sí que coneixem el cost, ens costa entendre si aquest reflexa realment la proposta sortida de les converses amb els veïns i no pas una versió Premium de la mateixa”. Recorden que l’objectiu de la carta a la Conselleria era aconseguir noves vies de finançament que permetin que el veïnat no pagui més contribucions especials que altres carrers de Valldoreix.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article