Publicitat

Els robatoris protagonitzen la primera Audiència pública del curs a Valldoreix

Foto: Jordi Pascual

La veïna Sol Marcó ha acudit a la primera Audiència pública del curs, celebrada dijous a la tarda a la Casa de la Vila, per demanar la concreció de les propostes sobre seguretat que es van fer al mandat passat: la instal·lació de càmeres de detecció de matrícules i la compra de drons amb càmera tèrmica per a les zones envoltades de bosc. Així mateix ha dit que segueixen havent robatoris i ha demanat prendre mesures per fer-hi front.

El president de l’EMD, Josep Puig, ha respost que durant el darrer any s’han reduït els robatoris “de manera substancialˮ, tot i un petit repunt entre l’agost i setembre. En el que va de 2019 s’han detectat 48 robatoris en domicilis. En el mateix període del 2018 en van ser 92, segons les dades facilitades pel govern. Puig defensa que les accions dels Mossos han estat efectives i que s’hi veuen més controls. També ha pres el compromís de tornar a convocar el consell de seguretat, on hi participen entitats, durant el mes d’octubre.

Pel que fa a les eines compromeses al mandat anterior, el president assegura que s’han de reiniciar les converses amb el nou govern santcugatenc, amb el qual, diu, tenen pendent una reunió; no així amb els cossos de seguretat. El veí Francesc Cardoner també ha demanat que s’analitzin els motius de la davallada per reforçar les mesures d’èxit.

Les millores pendents al portal de transparència

Tant Marcó com Cardoner han demanat al govern l’actualització del portal de transparència de l’EMD per tal que siguin consultables totes les actes i documents que segons la llei de transparència s’han de fer públics. El vocal Bernat Gisbert explica que al portal que es va estrenar al juliol del 2018 hi ha tots els documents oficials des d’aquell mes. Falta per pujar els anteriors, el que, diu, es farà gradualment durant els propers mesos.

Mobilitat

La veïna Maria Sentís ha acudit una vegada més a l’Audiència pública per preguntar per les places d’aparcament especial per a persones amb mobilitat reduïda a l’entorn de l’estació. Davant la impossibilitat d’instal·lar-ne de noves just al davant de l’estació, la vocal Susana Herrada recorda que per recollir persones es pot aparcar temporalment en doble fila. Cardoner també ha demanat la convocatòria de nou del consell de mobilitat, un òrgan que, segons el govern, es tornarà a reunir a l’octubre.

Notícies relacionades