L'EMD apel·larà la sentència sobre el Complex Esportiu i Veïns Progressistes diuen que guanyaran “a la instància que sigui”

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Roda de premsa de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix. Foto: Jordi Pascual

En l'Audiència Pública del passat Ple de l'EMD de Valldoreix, el govern de CiU-Actuem va dir que recorrerien la sentència que van rebre sobre el Complex Esportiu de la vila i per la qual s'anul·lava la modificació del contracte per a la gestió del centre que es va fer el 2012, 9 anys després del concurs públic. La resolució judicial, avançada en exclusiva per elCugatenc aquesta mateixa setmana, deia que la modificació alterava tant l'objecte del contracte que a la pràctica representava un altre contracte que s'hauria d'haver licitat obertament. En no haver-se fet així, s'anul·lava la modificació.

Ja amb la declaració d'intencions del govern, Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix, que havien denunciat el contracte a través del seu vocal al 2012, Pablo Alonso, van presentar obertament la sentència als mitjans de comunicació i en va fer les valoracions pertinents. No s'estranyen que l'EMD hagi apostat per la via d'apel·lar la sentència per arribar a una altra instància judicial en què es pugui revisat. Ara, Alonso considera que “la resposta d'apel·lar i no fer cap altra acció és pobra per part del govern”. Alhora, es mostra convençut que guanyaran “a la instància que sigui”.

L'exvocal diu que en el seu temps com a representant a l'EMD, la seva formació va intentar presentar recursos per via administrativa però la majoria absoluta de CiU-Actuem els van blocar. En aquell moment la principal queixa que tenien era que l'alteració del contracte havia permès que l'empresa concessionària transformés la pista verda, de caire poliesportiu i oberta a la ciutadania, en pistes de pàdel. “Més enllà de ser una modificació massa substancial del contracte, va contra l'interès públic”, consideren.

De fet, la sentència els dóna la raó en tots els sentits, tant pel que fa a la irregularitat d'alterar el contracte en els termes acordats com anar en contra de l'interès públic. És per això que confien que el recurs de l'EMD no anirà més enllà tot i que lamenten que la pugna judicial acabi pagada amb diners públics. Davant d'aquesta situació, apunten que la sortida més previsible és reconcursar la gestió del Complex Esportiu.

Demanen, a més, diàleg amb el govern i la concessionària per tal d'evitar perjudicar cap dels actors implicats. Si bé, la decisió de CiU-Actuem de seguir amb la branca judicial complica el diàleg. Asseguren que els partits a l'oposició actualment a l'EMD, CUP-PC, ERC-MES i Ciutadans, els hi donen suport en l'acció.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article