Els excrements de gos centren l'Audiència pública a l'EMD

Audiència pública del maig. Foto: Jordi Pascual

El torn obert per als veïns de maig estava desenvolupant-se amb normalitat. Les preguntes sobre la modificació del PGM, sobre com es pronuncia Valldoreix als Ferrocarrils... En fi, més bé normal. Però, de sobte, va sorgir el tema que pegaria la volta. Guanyant-se el nom d'escatològic, les crítiques dels veïns pels excrements de gossos a les zones periurbanes van arribar amb força a un govern de l'EMD que diu ja fer accions per evitar-ho però que si la policia no ho veu, no pot multar. Ja posats, alguns veïns van lamentar no veure més a la policia per la vila.

El vocal d'ERC-MES, Noël Climent, va proposar introduir un sistema de detecció de l'ADN dels excrements per tal de poder sancionar els incívics. La qüestió seria fitxar les dades genètiques del gos, a l'igual que se li posa el xip per si es perden, i que els agents puguin agafar les defecacions com a mostra per analitzar. Al govern no li va agradar la idea perquè diu, just al contrari que Climent, que resultaria molt cara.

Un altre veí va proposar que hi hagués uns agents cívics que poguessin ajudar en la problemàtica. Però el president, Josep Puig, tampoc ho veia clar perquè els agents no poden sancionar directament i resultarien, al seu parer, inútils. En una reacció passional, Puig va deixar anar una frase que va passar relativament per alt però podria haver portat polèmica: “Per no parlar dels gossos que no porten xip, els amos dels quals també es caguen al carrer!” “Sí, els ocupes caguen al carrer”, va respondre irònicament Climent. Al final, tanta escatologia va quedar en propostes anotades pel govern però sense cap compromís concret.

Acompanyat dels excrements, només hi va haver un altra mínima polèmica amb els desfibril·ladors. A l'igual que Sant Cugat, Valldoreix ubicarà quatre aparells a la vila. En qüestió d'un mes, diu el govern, estaran operatius perquè el concurs públic està en marxa. Alhora, el govern va dir que no tenia sentit tenir molts desfibril·ladors si no se saben fer servir, malgrat que a la web de l'Ajuntament i als aparells està explicat. Però l'assumpte va quedar en poc perquè igualment es faran cursos a persones que treballin a prop dels desfibril·ladors per si passa qualsevol accident tenir alguna persona de referència mentre arriba el metge que s'avisa automàticament en utilitzar els aparells.

Notícies relacionades