Josep Puig torna a un govern de Valldoreix que recupera la majoria

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Poc més de mig mes ha durat la minoria al govern de Valldoreix. El president Josep Puig ha anunciat en roda de premsa que es reincorpora després d’una baixa mèdica de prop d’un any i retorna així l’estabilitat al govern de l’EMD després que a principis de mes el vocal Joaquim Castelló anunciés la seva renúncia. Al gener, quan s’aconsegueixi el vist i plau de la Junta Electorial, s’incorporarà la seva substituta, Neus José, retornant l’equip de govern als cinc vocals amb què va començar el mandat.

La superioritat numèrica provisional de l’oposició va obligar el govern a cancel·lar el Ple extraordinari per aprovar el pressupost del 2019, que s’havia previst per a aquesta setmana. El retorn de Puig permetrà tirar endavant els comptes però no han decidit encara si faran una sessió extraordinària exprés durant aquesta setmana o esperaran al gener. El president sí ha lamentat que l’oposició no permetés l’aprovació tenint en compte quina és la correlació de forces sortint de les eleccions del 2015: “Hagués sigut elegant intentar aprovar-loˮ.

Sobre la marxa de Castelló no ha fet grans aportacions ja que, diu, se n’ha assabentat a través de la premsa. “Em sap greu però cadascú és lliure de prendre les decisions que cregui conveninetsˮ, ha dit, tot explicant que ara queda saber com s’ha de reestructurar el govern per als darrers cinc mesos de mandat. Tot i que li agradaria repetir com a presidenciable a l’EMD, assegura que la decisió no només depèn d’ell sinó que ha de ser cosa del PDECAT –amb la marca que es presenti– i Actuem.

Puig assegura que es reincorpora amb ganes de treballar tot i que, de moment, s’emplaça a posar-se al dia abans de veure quins assumptes prioritzar: “Hem de revisar el programa electoral i veure què podem fer abans de les eleccionsˮ. En el seu retorn, diu, reprendrà la feina amb “la màxima alegriaˮ, una mostra del temps de reflexió que diu que ha suposat la baixa mèdica.

El president ha aprofitat la roda de premsa per visibilitzar i normalitzar el motiu de la seva absència. Ara fa més d’un any li van diagnosticar un tumor benigne a la hipòfisi (glàndula pituïtària), al cervell, un tumor que es pot arribar a generar des del fetus i afecta indistintament a persones de totes les edats i sexes. Això el va obligar a sotmetre’s a una operació quirúrgica de llarga recuperació. Aquesta experiència, diu, l’ha fet adonar-se de la feblesa i dificultats de la vida i retornar a la tasca política amb una mirada. Ha aprofitat l’avinentesa per agrair a la família, amics, companys i membres de l’EMD pel suport rebut durant el darrer any.

Va ser a les eleccions del 2011 quan Puig va ser escollit president de l’EMD de Valldoreix per primer cop després de l’etapa de Montserrat Turu al capdavant de la vila. En aquell moment va passar a governar amb una majoria absoluta indiscutible, amb sis altres regidors de CiU davant de dos a l’oposició (ICV-EUiA i PP). Al 2015 va tornar a ser escollit president, aquest cop amb menys representació de vocals electes, quatre de CiU-Actuem i quatre de l’oposició (dos de la CUP-PC, un d’ERC-MES i un de Ciutadans).

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article