L’EMD no executa la sentència de les tres cases i el denunciant ho adverteix al jutge

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Dos dels tres xalets il·legals del carrer Sant Francesc segueixen en peu malgrat que el Tribunal Suprem no acceptés el darrer recurs de l’EMD de Valldoreix i, en conseqüència, refermés la darrera sentència del TSJC, dictada a l’octubre del 2018, per la qual s’ordena l’enderrocament de les tres edificacions. La resolució del Suprem va ser l’abril passat i ara ja han passat els mesos de marge per l’execució de la sentència, motiu pel qual el denunciant, Philippe Plan, ho ha advertit al jutjat.

Segons Plan, no hi ha hagut cap nou intent de negociació per part de l’EMD, que hores d’ara només ha enderrocat una de les edificacions, la primera en declarar-se irregular en les primeres sentències d’un periple judicial que es remunta al 2002, moment en què es va atorgar la llicència que la justícia ha anul·lat, i al 2006, any en què es va dictaminar la primera sentència. L’enderrocament ha estat possible arran d’un concurs públic que es va resoldre al novembre, amb un cost de gairebé 74.000 euros (amb IVA) per a l’erari públic valldoreixenc però que només contemplava afectar a una de les edificacions.

Després d’anys de procés judicial, la resolució refermada, la del 2018, recull observacions dures per a l’EMD com qualificar la llicència de parcel·lació com “tan fraudulentament atorgadaˮ o qualificar els moviments de l’administració –amb els intents de regulació que hi ha hagut des de la primera sentència– de “frau i manifesta il·legalitatˮ. elCugatenc va publicar l’històric del conflicte i també un perfil a mode d’investigació del constructor, Sebastià Altet, administrador únic de Bei Barcelona SA, constructora dels xalets, però també d’altres empreses del sector que han demostrat un interès especial en Valldoreix i que ja havien presentat problemàtiques urbanístiques anteriors.

La resolució judicial i la investigació d’elCugatenc van sorgir de nou al Ple del setembre passat, ja que en cas d’incomplir la sentència, el president de l’EMD, Josep Puig, hauria d’assumir responsabilitats jurídiques; a més que l’administració ha d’afrontar les costes del judici, els enderrocaments i una possible indemnització a Bei Barcelona. El president considera que la primera llicència era correcta però que hi ha hagut canvis normatius pel mig i que en tot moment s’ha intentat negociar amb el denunciant, tot i que Plan ho nega.

Aquest afer va tornar a sorgir en el darrer Ple de l’EMD de Valldoreix, celebrat de manera telemàtica el dijous de la setmana passada, arran d’una pregunta de la vocal del PSC, Susanna Casta, i la insistència del d’ERC-MES Jaume Sanmartí. La representant socialista va preguntar al govern si amb l’enderrocament d’una de les cases donen per executada la sentència i si tenien constància que Plan havia comunicat la no aplicació de la sentència.

Puig, contradient Plan, va assegurar que l’advocat de l’EMD negocia amb els advocats de Bei Barcelona i de Plan per tal d’arribar a un acord, del quan informarien tan bon punt hi hagi consens. El denunciant, però, reitera que això no és cert. La secretària-interventora va informar, davant els dubtes de l’oposició, que l’EMD va comunicar al jutjat l’execució “d’una part de la sentènciaˮ amb l’enderrocament d’una de les cases.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article