Ple d’octubre a l’EMD de Valldoreix: titularitat pública de Sant Cebrià, subvencions de l’AMB i escola Santa Clara

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Captura del directe

Tres mocions i diversos punts de govern han marcat la sessió plenària d’octubre, que s’ha hagut de celebrar de forma telemàtica per les restriccions de la COVID-19. A continuació recollim els principals punts tractats al Ple.

Rebuig a la inhabilitació del president Torra

Els tres grups proposants han votat a favor de la moció presentada per Junts per Sant Cugat - Valldoreix, ERC-MES i la CUP-PC per rebutjar la sentència del Tribunal Suprem que va suposar la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra. En la línia de la moció aprovada a Sant Cugat a principis de mes, també es rebutja la instrumentalització de la Junta Electoral Central, defensar la democràcia i els drets fonamentals, condemnar la repressió contra el moviment independentista, exigir una justícia que doni garanties a l’Estat i a tota la ciutadania, reivindicar el respecte a les institucions catalanes i als seus representants i mantenir el compromís de treballar per a la consecució d’una República Catalana. Ciutadans i el PSC han votat en contra.

Camí per aconseguir la titularitat pública de l'entorn del temple de Sant Cebrià i el seu entorn

Junts per Sant Cugat - Valldoreix, el PSC i els dos grups proposants han votat a favor d’una moció d’ERC-MES i CUP-PC per rebutjar les immatriculacions de finques i altres béns immobles a favor de l’Església Catòlica. En conseqüència es proposa estudiar si existeixen motius per considerar incorrecta la inscripció a favor de la Parròquia dels terrenys limítrofs a aquesta i proposen iniciar accions per assolir-ne la titularitat pública a través de l’Oficina de Mediació sobre Immatriculacions. És una inscripció que es va fer al 2014, just abans de la derogació de la norma. Per això es demana instar a la Parròquia de Sant Cebrià a acreditar-ne la propietat. Només Ciutadans ha votat en contra.

L’EMD demana ser interlocutora directa amb l’AMB per demanar subvencions

Junts per Sant Cugat - Valldoreix, ERC-MES, CUP-PC i el grup proposant han votat a favor de la moció del PSC per demanar a l’Ajuntament que inclogui Valldoreix entre els seus projectes a realitzar amb subvencions a l’Àrea Metropolitana. També es proposa demanar a l’AMB que inclogui els ens locals que no són ajuntaments entre les administracions competents per demanar subvencions metropolitanes. Finalment, mentre no s’assoleixi aquest darrer acord, incorporar al conveni amb l’Ajuntament que aquest pugui demanar ajuts que beneficiaran a Valldoreix. Ciutadans ha votat en contra.

Més diners per excavar el Castell de Canals

Tots els grups excepte Ciutadans, que s’ha abstingut, han votat a favor de la desena modificació pressupostària de l’exercici que té com a principal partida la dotació de 64.000 euros per excavar la resta de la plana del castell de canals i consolidar els murs. També es creen tres partides noves: 18.150 euros per a la redacció del projecte d’aparcament de Can Cadena, 18.150 euros per a la redacció del projecte de clavegueram entre el Tenis i el carrer Brollador i 20.000 euros per fer obres d’accés de vianants a la riera Nonell des del passeig Oreneta. Els diners provenen del romanent i 12.000 euros de la baixa de la partida d’implementació de l’agenda 21 –tenint en compte que formaven part de medi ambient i la partida de l’accés de vianants forma part d’aquest àmbit.

Compromís per incloure al pressupost del 2021 l’obra del clavegueram de Can Bord, rambla Jacint Verdaguer, la riera del Nonell i l’escola Santa Clara International Schoolque ha de permetre fer l’escola

Junts per Sant Cugat - Valldoreix i Ciutadans han votat a favor d’una proposta de compromís perquè el pressupost del 2021 incorpori una reserva de diners per soterrar el clavegueram que ha de passar per Can Bord, la rambla Jacint Verdaguer, la riera del Nonell i la futura escola privada Santa Clara International School. El PSC s’hi ha abstingut i ERC-MES i la CUP-PC han votat en contra.

La parcel·la on l’empresa Querien Patrimonial ha presentat una llicència per fer la nova escola té un pas d’aigües pluvials i residuals. Per això, amb plànols adjunts, s’acorda que l’EMD de Valldoreix pagui 166.100,63 euros i l’empresa 247.223,98 euros per fer les obres de clavegueram i així fer possible la construcció del centre educatiu. Tot plegat està condicionat a rebre un informe de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que està pendent d’emetre’s després de l’aprovació inicial del projecte.

Susana Herrada, vocal de govern, ha explicat que l’EMD està obligada a donar la llicència perquè ja s’ha aprovat el pla especial i que, davant la necessitat d’actuar sobre el clavegueram, s’ha optat per arribar a un acord amb la promotora. La vocal també ha dit que a banda dels diners que posa l’escola per al clavegueram, la llicència suposarà un ingrés de 60.000 euros per a l’EMD. Els partits d’esquerres han posat en dubte el model d’escola privada, religiosa i que parla d’excel·lència en lloc d’igualtat.

Primer pas per millorar l’enllumenat públic

Junts per Valldoreix - Sant Cugat, ERC-MES, CUP-PC i PSC han votat a favor de l’aprovació inicial del projecte de millora de l’enllumenat públic i d’estalvi energètic. Es tracta d’una modificació del projecte executiu per a la millora de l’enllumenat públic elaborat per l’empresa Azingrene amb un cost d’1,8 milions d’euros que es distribuiran en diversos anys. S’obre així un període d’exposició pública en què es podran presentar al·legacions al projecte. Ciutadans ha optat per l’abstenció.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article