Ple de gener a l’EMD: àrea verda, Escola de Música i memòria del mandat

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El Ple de gener de l’EMD de Valldoreix ha tingut cinc mocions i diversos punts del govern, entre els quals destaquen les primeres dues modificacions pressupostàries de l’any. Aquests són els principals punts tractats a la sessió plenària.

No s’instarà a Correus a millorar el servei

Tots els grups exceptuant el de govern han votat a favor de la moció de Ciutadans perquè l’EMD faciliti un nou espai més ampli a l’Oficina de Correus i, alhora, per instar a Correus una inversió per a la modernització i millora de l’oficina. També es demana l’ampliació de l’horari. El vot contrari del govern ha bloquejat la mesura tot indicant que ja s’hi treballa per millorar el servei.

No es preveuen noves mesures perquè no s’expandeixi la vespa asiàtica

Només el grup proposant ha votat a favor de la moció de Ciutadans perquè, participant en el grup de treball del Consorci del Parc Natural de Collserola, l’EMD desenvolupi un pla integral per frenar la implantació i expansió de la vespa asiàtica a Valldoreix. Es demana treballar amb l’Ajuntament per dotar la Policia Local, agents cívics i altres estaments dels mitjans oportuns que se’n derivin així com la creació de campanyes informatives i de sensibilització i una reserva pressupostària per fer totes les mesures vinculades a aquest afer. Segons el govern, ja s’hi treballa en diferents àmbits i es manté la coordinació amb altres administracions per ajustar les accions a prendre.

No es reservarà urbanísticament l’espai per al camp de futbol de Valldoreix

Només els grups proposants han votat a favor de la moció de la CUP-PC i d’ERC-MES perquè en la modificació del Pla General Metropolità (PGM) a l’àmbit del vial d’enllaç contempli la reserva de sòl per fer el camp de futbol de Valldoreix. Segons el govern, ja es té en compte la proposta.

Acord per reactivar l’àrea verda de l’estació

Tots els grups excepte Ciutadans (que s’ha abstingut) han votat a favor de la moció d’ERC-MES per instar l’Ajuntament a establir personal de vigilància a l’àrea verda d’aparcament i, alhora, que s’informi els usuaris d’aquesta mesura. Si bé, l’acord ha acabat lleugerament canviat per no marcar un termini i esperar a definir a nivell municipal el reglament específic per a les àrees verdes de l’entorn de les estacions de Sant Cugat.

Queda sobre la taula la fira d’entitats per fomentar l’associacionisme

ERC-MES ha acabat retirant la moció per crear una fira d’entitats locals amb els centres educatius per promoure l’associacionisme i l’arrelament a la vila així com garantir espais de participació per crear la iniciativa. Davant els matisos del govern, que inicialment no veia la necessitat d’una fira als centres educatius però, alhora, veu amb bons ulls apropar l’associacionisme a les escoles, s’han emplaçat a parlar-ne i redefinir la moció.

Distribució d’àrees per l’entrada de Neus José

El Ple de gener també ha servit per formalitzar l’entrada de la nova vocal Neus José al grup de PDECAT així com per nomenar-la representant al Consorci del Parc de Collserola, al Consell general de l’Organisme Autònom Municipal del Centre Cultural (Teatre-Auditori), a l’òrgan espcial per a la gestió de la xarxa d’espais d’interès natural i al comitè local de Creu Roja. Elena Degollada, per la seva banda, passa a ser representant al Consell Escolar municipal i als consells de Ferran i Clua i l’escola bressol.

Modificacions per introduir factures pendents, ajustos en les retribucions i el projecte de l’escola de música

PDECAT-Actuem, CUP-PC i ERC-MES han votat a favor de la modificació pressupostària portada al Ple de gener per al pagament de factures pendents de l’any 2018 aprofitant el romanent de tresoreria. En canvi, només PDECAT-Actuem ha votat a favor de la segona de les modificacions per l’ajust de les retribucions del personal de l’EMD i la concreció de les partides dels projectes dels diners de lliure disposició. CUP-PC i ERC-MES no han votat favorablement perquè també hi ha una inversió de més de 90.000 euros per a la redacció del projecte de l’escola de música i més de 13.000 per fer una memòria del mandat. Consideren que no es pot fer el projecte de l’escola de música sense tenir enllestit un Pla d’Equipaments i que la memòria és pur electoralisme. Ciutadans, a més, ha criticat que no s’ha aprofitat la modificació per introduir una partida referent a seguretat ciutadana.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article