Publicitat

Ple de març a l’EMD: liquidació del pressupost del 2018 i modificacions del 2019

Foto: Jordi Pascual

El Ple de març de l’EMD de Valldoreix ha tingut una moció retirada i diversos punts del govern vinculats amb el pressupost i que la majoria d’ells no s’havien de votar. Aquests són els principals punts tractats a la sessió plenària.

Valldoreix es posiciona contra la xenofòbia al voltant dels MENA

La CUP-PC ha retirat la moció per rebutjar la xenofòbia i els atacs al centre de menor de Cal Ganxo de Castelldefels. A banda de condemnar els atacs, s’instava la Fiscalia a iniciar una investigació, a la policia a identificar els atacants, a l’Ajuntament a posicionar-se com a acusació particular i perseguir els rumors contra els menors estrangers no acompanyats (MENA) i altres discursos xenòfobs. En clau local, es demanava a l’Ajuntament treballar de la mà del centre els Lledoners de les Planes i el de la Rierada per fer front als rumors. S’instava la Generalitat a millorar la gestió dels centres de menors. Finalment, es proposava l’adhesió al manifest que denuncia els fets. La proposta partia amb una moció alternativa de PDECAT-Actuem que, al parer dels cupaires, desvirtuava el sentit i per això han optat per retirar-la.

Liquidació del pressupost del 2018

Sense votar-se, el govern ha informat de la liquidació del pressupost municipal del 2018, que ha acabat amb un resultat positiu de 2,6 milions d’euros, amb prop de 10,5 milions d’ingressos i 9,5 de despeses més el romanent de tresoreria que ja es tenia acumulat. Del conjunt de pressupostos amb ingressos pendents de cobrament, l’EMD també calcula que hi ha prop de 305.000 euros de difícil recaptació. També s’ha aprovat el marc pressupostari dels propers anys.

Modificacions pressupostàries carregades d’inversions

El govern ha donat compte de la tercera modificació pressupostària de l’any, que incorpora, entre d’altres, 10.425 euros de la redacció i tramitació del Pla General Metropolità i diverses inversions com ara el projecte de l’espai entre la rambla Jacint Verdaguer i el passatge Ametller (450.000 euros), les cruïlles del passeig Rubí (175.000 euros), la rehabilitació del clavegueram de la riera Nonell (160.000 euros), les obres de rehabilitació del torrent Badal (89.000 euros) i l’adequació del terreny de Can Cadena (47.000 euros).

El govern (l’oposició en bloc s’ha abstingut) ha votat a favor de la cinquena modificació pressupostària del mandat que incorpora com a principal nova despesa 185.000 euros per a la reparació del mur del torrent del Xoriguer així com 30.000 euros per a la reparació del talús del castell de Canals i 18.000 euros per a l’adquisició d’un vehicle elèctric.

Notícies relacionades