Susanna Casta deixa Ciutadans i la vocalia per motius personals i desavinences polítiques

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

La vocal de Ciutadans a l’EMD de Valldoreix, Susanna Casta, va presentar divendres una carta de renúncia a l’agrupació municipal del seu partit tot indicant que deixava el partit i el seu lloc al plenari valldoreixenc. El procés s’ha oficialitzat dilluns, amb la comunicació a la institució, i acabarà de tancar-se dimecres amb un Ple extraordinari en què es formalitzarà la seva marxa. Casta havia estat la primera representant del partit a la Junta de Veïns després que la formació aconseguís 374 vots a les eleccions municipals del 2015, esdevenint la quarta força política –el seu presidenciable, Roberto Torrecilla, va rebre 278 suports.

Tant l’agrupació com Casta expliquen que la seva renúncia es deu a “motius personals”. Si bé, tal com explica la vocal, els motius polítics també han influenciat en la decisió. Ella es considera una persona de centre-esquerra i per això no comparteix el gir cap a la dreta que al seu parer ha pres la formació taronja durant els darrers anys. En els últims mesos i amb el creixement del debat nacional, aquesta distància va anar creixent, un fet que mai ha amagat als plenaris municipals. La màxima expressió de la desavinença es va veure al Ple ordinari de dijous passat quan va votar en contra d’una moció de rebuig a la violència policial de l’1 d’octubre tot indicant que era el que li havia marcat el partit. Tot i així, prefereix no aprofundir en el desacord ja que no vol obrir un debat ni generar problemes a l’agrupació.

El president del grup municipal a l’Ajuntament, Aldo Ciprian, explica que respecta la decisió de la vocal ja que “ningú de nosaltres hem vingut a fer carrera política” i no entra a valorar-ne els motius. Considera que els 29 mesos en què Casta ha exercit de representant de Ciutadans a l’EMD ha fet “un treball molt bo per als ciutadans i per als veïns”. Aquest fet, diu, obre un procés de reflexió al partit, que també ha de començar la recerca d’un substitut. Queda descartat, però, Torrecilla, tot i haver sigut el presidenciable, per no estar empadronat a la vila. Ciprian insisteix que la decisió ha estat lliure i que cap membre de l’agrupació l’ha pressionada per fer-ho. Tampoc marca cap data per tenir el substitut i, per tant, no sap si al proper Ple ordinari, que se celebrarà el mes vinent, Ciutadans tindrà representació.

En el moment que Casta feia els tràmits per iniciar la renúncia, Ciprian ha acudit a l’EMD, tal com expliquen fonts properes a la institució. El portaveu, assegura, tenia dubtes sobre com gestionar el tràmit i, sobretot, la diferència entre la marxa d’un regidor i la d’un vocal. Després de parlar amb el responsable de recursos humans de l’Ajuntament, l’han remès a la secretaria de l’EMD on li han explicat que, en cas de renúncia, s’havia de seguir el mateix tràmit que quan un regidor deixa el plenari municipal –“com vam fer amb Ramon Piqué”, apunta–. Això suposa formalitzar la renúncia en una sessió plenària i la incorporació d’un nou vocal en un altra.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article