Susanna Casta esdevé la presidenciable del PSC, que reivindica la presència valldoreixenca a la seva llista

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

La que va ser vocal de Ciutadans fins l’octubre del 2017 i que posteriorment s’ha implicat a l’associació Gent per Sant Cugat, Susanna Casta, serà la presidenciable del PSC a les eleccions municipals del maig tot i que mantenint-se com a independent. Els socialistes es van desmarcar de la candidatura Guanyem Valldoreix quan tot just es començava a negociar tot dient que la resta de forces polítiques volien la seva “submissióˮ en “un interès clar per a la captació dels votantsˮ.

Casta, ha explicat en roda de premsa, havia estat proposada com a presidenciable per part de l’associació Gent per Valldoreix però les negociacions de l’entitat per participar en la candidatura compartida amb CUP, Procés Constituent, ERC, MES, Sant Cugat en Comú i l’Associació de Veïns i Veïnes Progressistes van alterar els plans. La decisió de l’associació valldoreixenca de sumar-se a Guanyem Valldoreix va generar debat intern i va fer que ella, entre d’altres persones, se’n desmarqués.

Al PSC, ha assegurat recordant una frase que li havia dit la presidenta de Gent per Valldoreix, Montse Turu, ha aconseguit deixar de ser una peça de trencaclosques que no encaixa enlloc. Casta esdevé presidenciable amb un programa que incorpora les reivindicacions que ha recollit com a activista veïnal posant especial atenció a la seguretat: “El veïnatge i la bunquerització de les nostres cases no poden substituir els ulls de la Policia”. De moment, però, no avancen més detalls del programa.

La presidenciable del PSC diu que la decisió és conseqüència de la trajectòria que ha seguit durant els darrers quatre anys, començant com a vocal i seguint vinculada a la política des de l’associacionisme. L’alcaldable socialista, Pere Soler, reivindica l’aposta valldoreixenca del seu partit, que torna a tenir candidatura pròpia després dues dècades, tot dient que Susanna Casta també tindrà un lloc simbòlic a la llista a l’Ajuntament acompanyada de tres altres valldoreixencs.

L’excoordinador de la Plataforma de Pensionistes també serà a la llista

El PSC ha aprofitat la roda de premsa per presentar la candidatura de Casta per anunciar que Paco López, qui havia estat coordinador de la Plataforma de Pensionistes en els inicis del col·lectiu, també participarà a la llista municipal. “Amb la jubilació vaig voler posar les meves activitats al servei dels sectors marginals de la societat”, explica, “cal partits que se’n cuidin d’aquestes persones”.

López diu que a Sant Cugat s’ha de fer un gran esforç per reduir la desigualtat social: “Després de 37 anys governat per la mateixa ideologia hem de fer que la criatura no es deformi més”. Soler ha reivindicat la implicació de López en la lluita per unes pensions dignes i ha exigit que es prenguin mesures en benefici de la gent gran com ara un Pla municipal d’ascensors que permeti actuar als habitatges on viuen persones amb mobilitat reduïda.

L’alcaldable assegura durant el gairebé un any que van ser al govern de la ciutat van poder aprofundir en algunes mesures socials. Segons diu, el preu mínim de 1.100 euros per a treballadors municipals, l’ampliació de la durada i sou dels plans d’ocupació, diverses mesures vinculades a l’ocupació –com la redefinició de l’espai del carrer Vallès–, la coordinació comarcal i la consecució d’algunes inversions pagades per l’Àrea Metropolitana tenen segell socialista.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article