Un acord unànime dona una nova oportunitat al Consell de la Vila

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotos: Jordi Pascual

CONTRACRÒNICA.Com una escletxa entre els desacords, el Ple de juliol de l’EMD de Valldoreix ha arribat a un acord per reprendre les reunions que estan posant les bases de la reactivació del Consell de la Vila, òrgan de participació aturat durant tot aquest mandat i gairebé tot l’anterior. El compromís polític del govern, amb una insistència constant de l’oposició, era modificar el reglament de participació i així enllestir una nova regulació del Consell de la Vila però això havia quedat aturat, com gairebé tot, arran de l’esclat de la pandèmia.

El canvi substancial respecte al mandat anterior havia quedat en dubte no per la COVID-19 en sí sinó pels darrers mesos en què, a ulls de l’oposició, s’haurien pogut reprendre els treballs i així evitar arribar a l’equador dels quatre anys de govern sense la reactivació de l’òrgan. Clar que amb la vocal de Participació, Elena Degollada, confinada a casa i amb responsabilitats centrals en la pandèmia com Gent Gran, el marge de maniobra era poc.

Si fa pocs dies tots els partits explicaven a elCugatenc que la reactivació del Consell de la Vila era un dels grans reptes de la política valldoreixenca, al Ple d’aquest dimarts han estat ERC-MES, CUP-PC i PSC els grups que han portat la reactivació de l’afer en forma de moció. Senzilla i amb dos punts: reprendre el treball per reactivar el Consell de la Vila i potenciar les Audiències públiques telemàtiques també un cop passi la pandèmia –curiosament a la sessió de juliol no hi ha hagut ni una pregunta.

Lluny de les desavinences d’un any i escaig enrere, no només els tres grups proposants han reivindicat recollir tota la feina feta fins el moment per acabar de posar fil a l’agulla al nou model de participació sinó que la resta hi ha estat d’acord. La vocal de Ciutadans, Anna Cano, defensant que el Consell sigui un verdader espai de participació ciutadana i que ningú se l’imagini com un contrapoder al govern de la vila.

El govern, en aquest cas la vocal Degollada, entonant el mea culpa per l’incompliment de l’agenda però recordant la dificultat afegida que suposava la COVID-19. I per solucionar-ho de la forma més ràpida possible ha proposat el 8 de setembre com a data de la reunió per reactivar els treballs. De passada, davant la proposta de potenciar les Audiències públiques telemàtiques, ha cridat la ciutadania a seguir acudint a les presencials sempre que sigui possible.

És així com el Consell de la Vila té una nova oportunitat (post)pandèmia, lluny d’altres debats aferrissats que continuen generant tensió entre el govern i l’oposició però sense aportar novetats respecte el que valoraven els partits una setmana enrere. Ni se sap quan s’instal·laran les càmeres de control de matrícules a mode dissuasiu per als robatoris –tot i estar pressupostades– ni encara menys quan arribarà la solució per a l’avinguda Baixador. Mentrestant ens podem felicitar que hi ha un petit marge d’acord, ni que sigui per reactivar un dels temes que, vist en perspectiva, s’hauria d’haver arreglat el mandat anterior.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article