Un comiat per obrir un Valldoreix sense majoria absoluta

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

CONTRACRÒNICA. Les bones paraules dels darrers plens de mandat sonen tan bé com falses són des del punt de vista polític. El darrer Ple de mandat de l’EMD de Valldoreix, celebrat a només tres dies del d’investidura, ha estat un intercanvi d’elogis mutus, una mostra –i ja està bé que sigui així– de com les relacions personals primen en la política municipal malgrat les discussions que de tant en tant apareixen en l’esfera pública.

El president –d’aquest mandat i del que comença dissabte– Josep Puig ho ha deixat clar dient que tothom té l’objectiu de millorar Valldoreix. Sembla mentida si es compara amb l’entrevista electoral i l’intercanvi d’interpel·lacions amb el seu principal competidor a les eleccions municipals, Xavier Humet, presidenciable de Guanyem Valldoreix que no repetirà de vocal. Tot i així, l’artefacte no es desmunta i durant aquest mandat la unió de les esquerres valldoreixenques seguirà sent un element central.

Humet no ha fet un gran comiat al Ple i s’ha limitat a reconèixer la feina feta pels companys i companyes de totes les forces polítiques. El seu company de grup (CUP-PC), Ferran Margineda, que repetirà de vocal, ha agraït el tarannà de la resta de forces –i mira que el tarannà del govern ha estat una de les crítiques recurrents dels cupaires.

El portaveu de PDECAT-Actuem, Bernat Gisbert, davant aquestes crítiques diluïdes com el sucre en un bon te de final de mandat, ha dit que des de la responsabilitat de govern han intentat fer les coses “el millor que hem sabutˮ, és a dir, en les seves paraules, que sempre hi ha hagut “bona intencióˮ. Entre la reiteració de treballar pel poble que estimen, també ha fet un agraïment especial als vocals que han deixat la Junta de Veïns durant el mandat, un reconeixement compartit per la resta de grups.

Noël Climent, que deixa de ser vocal d’ERC-MES, ha estat breu i directe. “Ha estat un plaerˮ, explica, “hem estat aquí per servir al pobleˮ. El mateix però amb altres paraules ha explicat la vocal de Ciutadans, Anna Cano, que sí repeteix de vocal. La taronja diu que la col·laboració ha estat essencial per tirar endavant polítiques en benefici de Valldoreix.

Les diferències ideològiques es desdibuixen quan acaba el mandat i, amb elles, arriben abraçades i reconeixements personals i difícils d’imaginar a partir de dissabte. Poc abans del darrer sospir del 2015-2019, la nova junta de veïns ha assajat la investidura de dissabte, un moment clau que obrirà pas a un canvi de paradigma. Després de dos anys de majoria absoluta, Junts per Sant Cugat Valldoreix necessitarà acords per a la governabilitat. Aquí es tornarà a parlar de tarannà.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article