Els veïns demanen la implicació de l’EMD en els problemes de soroll al voltant de l’AP7

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Tot i que és un assumpte que s’ha tractat principalment al Consell de Barri de Mira-sol i a les Audiències públiques de l’Ajuntament perquè afecta principalment al barri de Mas Gener, els veïns valldoreixencs Pau Alonso i Josep Porta han aprofitat el torn obert del públic per demanar al govern la implicació de l’EMD en les solucions als problemes de soroll que genera l’AP7. Segons expliquen, alguns indrets de Valldoreix també estan afectats, amb diferent impacte en funció de la direcció del vent.

El president Josep Puig ha explicat que no ha fet gaire seguiment del tema tot i que n’havia parlat anteriorment amb el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech. Així mateix, s’ha compromès a fer una nova reunió per conèixer l’estat de la qüestió. De fet, a través d’una proposta d’ERC al Congrés –que també va presentar Ciutadans tot i que es va tramitar primer la dels republicans–, s’insta al Ministeri a col·locar pantalles al tram de Mas Gener. Mentre, l’Ajuntament ha elaborat un estudi sobre com haurien de ser aquestes pantalles.

Alonso ha criticat la resposta de Puig ja que, diu, li va comunicar la problemàtica mesos enrere, quan encara no s’havien fet els darrers passos ni a nivell municipal ni estatal després de la pressió dels veïns de Mas Gener. Si bé, el president no ha entrat a debatre l’assumpte i s’ha limitat a comprometre’s en la trobada amb Puigdomènech.

Així mateix, Porta també ha criticat que en alguns indrets de Valldoreix se sent una forta olor algunes nits. El vocal de Medi Ambient, Joaquim Castelló, diu que busquen el mecanisme perquè els veïns puguin comunicar-ho a la Policia Local i poder fer seguiment. Tot i que no hi ha res ferm, creu que l’olor pot provenir de l’escorxador.

Les milles mixtes, de nou

Una veïna també ha preguntat pel lloc d’arrencada de les milles de Valldoreix que se celebren dissabte i, com ja va passar en el Ple anterior, ha criticat que aquestes no siguin femenines, més encara quan als cartells no s’indica que són mixtes. El vocal d’Esports, Bernat Gisbert, ha explicat que les milles sortiran de davant del Complex Esportiu i que, tot i que al cartell no s’indica textualment que són mixtes, sí apareix representat gràficament amb la imatge d’una dona i un home.

A més, Gisbert considera que el canvi de format ha estat un èxit ja que, un cop tancades les inscripcions, hi ha apuntades 138 dones, 18 mes que l’any passat. A més, també participaran 179 infants i 129 homes. Considera que l’aposta per fer mixtes les milles ha estat encertada perquè s’ha trencat la davallada de participació dels darrers anys. Si bé, tant la CUP-PC com ERC-MES han reivindicat que no és tan important el nombre de participació com la singularitat reivindicativa que tenia celebrar unes milles únicament femenines.

L’skate difícilment es farà a l’església

Ferran Margineda, vocal de la CUP-PC, ha fet una pregunta que, diu, li ha transmès el seu fill i la colla d’amics sobre la ubicació de l’skate. L’EMD havia pres el compromís de construir una d’aquestes instal·lacions, que segurament aniria ubicada al costat de l’església amb un projecte de remodelació de la plaça Maria Sabater. Si bé, segons explica Puig, per fer l’afectació calia que el Bisbat de Terrassa cedís uns terrenys.

Després d’haver parlat amb el Bisbat i el mossèn, anuncia que l’església no vol tenir un espai d’skate al tocar del temple i, per tant, difícilment es podrà ubicar l’espai a aquella plaça. Si bé, encara té pendent una reunió amb el mossèn Manresa tot i que, adverteix, potser s’ha d’acabar desestimant el projecte i buscar una nova ubicació.

La pronúncia correcta de Valldoreix

Un cop més Maria Sentís, aquest cop acompanyada per Anna Miquel, ha reivindicat la correcta pronúncia de Valldoreix, acabat en “eix” i no “eig”. Han demanat als polítics un esforç per respectar el bon ús de la llengua i han instat a parlar amb Ferrocarrils de la Generalitat perquè als nous trens s’anunciï l’estació amb la pronúncia correcta.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article